Naslovna » Izlasci » Sport » Finale: Gaming Challenge 2016 u Delta City-ju
Gaming Challenge - League of Legends

Finale: Gaming Challenge 2016 u Delta City-ju

Veliko finale do sada najvećeg League of Legends turnira – Gaming Challenge 2016, biće organizovano u subotu i nedelju, 18. i 19. juna.

Od 11.00, u atrijumu Delta City-ja, turnir se realizuje uz podršku Fortuna Gaming-a, Delta City-ja i Ulta centra Galaktika.

Posle tri meseca kvalifikacija, osam najboljih ekipa će se boriti za nagradni fond od 300.000 RSD. Najbolja ekipa osvaja i pravo da predstavlja Srbiju na ovogodišnjem svetskom prvenstvu u Indoneziji koje organizuje IeSF, Međunarodna e-sport federacija.

Posebna atrakcija biće maskiranje u omiljene junake, popularni cosplay, a turnir će biti emitovan i uživo, putem livestream-a, na najvećoj svetskoj livestream platformi Twitch.

O igri League of Legends

League of Legends je najpopularnija kompetitivna igra na planeti, sa više od 65 miliona igraca. Takmičari su podeljeni u dva tima od po pet ljudi, koji biraju svog heroja i imaju za cilj da sruše protivničku bazu.

League of Legends već godinama ima sve odlike pravog sporta – timsku igru, koja od igrača traži mentalnu spremnost i naporan trud. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.