Naslovna » Izlasci » Sport » Letnji raspust 2016: Besplatni sportski programi
Letnji raspust 2016: Besplatni sportski programi

Letnji raspust 2016: Besplatni sportski programi

I ovaj letnji raspust ulepšaće besplatni sportski programi osnovcima i srednjoškolcima u Beogradu!

Pre nekoliko meseci gradske vlasti uspešno su odradile pilot projekat u kome su plivački i vaterpolo klubovi obavljali obuku u plivanju. Podeljeno je oko 900 vaučera.

Ovog leta više od 2000 vaučera će biti podeljeno za besplatne sportske aktivnosti u jedanaest beogradskih klubova.

Gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak najavio je da će, pored ulaska na bazene sa đačkom knjižicom sredom, ove godine deca na Adi Ciganliji takođe sredom moći besplatno da koriste bicikle i rolere.Za dž

Besplatni sportski i edukativni programi za sve đake

U saradnji sa Hipodromom i konjičkim klubom „Potkovica“ deci ometenoj u razvoju biće omogućeno da ponedeljkom, sredom i petkom mogu besplatno da jašu, kao i da se bave streličarstvom i atletikom.

– O tome smo obavestili sve specijalne škole i očekujemo da to pravo iskoristi više od 300 dece, a utorkom i četvrtkom smo za sve druge obezbedili da mogu da se bave istim aktivnostima. Tu su i omladinski programi, gotovo 38 udruženja je prošlo na konkursu sa svojim edukativnim programima koji će biti besplatni i gde će steći nova znanja i veštine – rekao je Slavko Gak, dodavši da nastavljaju da traju i svi drugi tradicionalni sportski programi, škole fudbala, košarke, rukometa i drugi.

Sekretarijat za sport i omladinu konstatno obavlja kontrolu svih aktivnosti i da reaguje na bilo kakvu nepravilnost u sprovođenju programa, pozvavši roditelje da prijave svaku nepravilnost koju primete.

– Veoma je bitno da stručni ljudi rade na tim programima i od 2014. godine kontrolom smo dobili na kvalitetu programa i za to imamo veoma pozitivnu reakciju roditelja. Naš budžet za ove namene je povećan 100 posto u odnosu na 2013. godinu i činimo sve napore da što više dece uzme učešće u sportskim programima. Potražnja je velika i mi se trudimo da dopremo do svakog i podignemo nivo sportskih aktivnosti kod dece na zavidan nivo – istakao je Slavko Gak. (Beoinfo)

»»» Letnji raspust 2016 – besplatni vaučeri za plivačke i vaterpolo klubove

»»» Projekti iz oblasti omladinskog sektora

»»» Letnji raspust 2016 – sportski objekti:

Besplatni sportski programi 2016