Naslovna » Izlasci » Akcije » Međunarodni dan Dunava, 29. jun 2016.

Međunarodni dan Dunava, 29. jun 2016.

U sredu, 29. juna od 11.00, na Zemunskom keju kod restorana „Venecija“, biće obeležen Međunarodni dan Dunava.

Na centralnoj manifestaciji učestvovaće više stotina mališana i to u edukativnim radionicama posvećenim očuvanju životne sredine i slivu najveće evropske reke, a pridružiće se i Dečja filharmonija.

Međunarodni dan Dunava obeležava se u 14 evropskih zemalja potpisnica Međunarodne konvencije o saradnji na zaštiti i održivom korišćenju reke. Konvencija je osnov za saradnju država radi zaštite najveće evropske reke na čijem slivu živi više od 80 miliona ljudi. Svake godine broj partnera, gradova i građana koji su uključeni u kampanju je sve veći i na taj način poruka o važnosti očuvanja i zaštite reka i racionalnoj upotrebi vodenih resursa stiže do sve većeg broja ljudi.

U okviru centralne proslave deca će imati priliku da diskutuju o zanimljivostima sa predstavnicima Svetskog fonda za prirodu (WWF), Mladim istraživačima, JKP „Zelenilo-Beograd“, Orijentiring savezom Srbije, Vodnim agentom, Sekopakom, Udruženjem „Naša deca“ i drugim učesnicima, a biće izloženi i pobednički radovi konkursa za umetnička dela „Dunavski umetnik“.

Organizator je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije – Republička direkcija za vode sa partnerima iz vladinog i sektora civilnog društva. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.