Naslovna » BG servis » Novi izgled pijace „Zemun“

Novi izgled pijace „Zemun“

Plato pijace „Zemun“ dobio je novi izgled, budući da je na Masarikovom trgu završeno uređenje dela platoa. Popločano je oko 2.000 kvadratnih metara pijačnog platoa.

Uskoro će biti popločan i preostali deo platoa do Žitnog kantara.

– Radovi na pijaci „Zemun“ obavljaju se fazno, kako bi se omogućilo svim zakupcima da nastave sa radom i da obezbeđuju prihode za svoje domaćinstvo. Zakupci pijačne opreme na delu pijace koji se radi su izmešteni na privremenu pijacu koja je postavljena ispred zgrade opštine Zemun, kao i na Omladinskom trgu. Radovi teku kako je i planirano i sredinom jula prva faza radova će biti završena, ali već sada sugrađani i verni kupci mogu da posete popločan deo pijace „Zemun“ i da potraže svog omiljenog poljoprivrednog proizvođača na starom mestu – izjavio je Ivan Sočo, direktor JKP „Gradske pijace“ i zahvalio građanima Zemuna na strpljenju i razumevanju prilikom izvođenja radova.

Uporedo sa ovim radovima, na pijaci su postavljene 42 nove spoljne rashladne vitrine, koje će sa najsavremenijim uređajima za hlađenje, omogućiti da se mlečni i suhomesnati proizvodi čuvaju i prodaju po najvišim standardima. Oko 150 dotrajalih tezgi je pregledano i očišćeno, a postojeći krovovi zamenjeni panelnim, kako bi se zakupci i roba adekvatno zaštitili od nepovoljnih atmosferskih prilika.

Na pijaci „Zemun“ će se 2. i 3. jula tradicionalno održati „Zemunski vinski trg“. Ljubitelji vina uživaće u degustaciji omiljenog pića, kao i u odličnom muzičkom programu. (Beoinfo)

Novi izgled pijace "Zemun"

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.