Naslovna » Izlasci » Pozorište » „Pozorište u parku“, Tašmajdan, subota 18. jun
Posetite sa mališanima "Pozorište u parku"
Posetite sa mališanima "Pozorište u parku"

„Pozorište u parku“, Tašmajdan, subota 18. jun

Dečije pozorišne grupe, vaspitači i pedagozi, u subotu 18. juna na Šah-pjaceti u Tašmajdanskom parku izvešće nekoliko predstava za decu u okviru manifestacije „Pozorište u parku“.

Besplatan program počinje u 17:00 i traje do 20:30 časova, a zatim će u Bitef teatru biti igrana, od 21 čas, pozorišna predstava “Nevidljivi spomenici”.

Manifestacija “Pozorište u parku” deo je druge nacionalne konferencije posvećene drami i obrazovanju “Dramsko obrazovanje i samoobrazovanje” – Kako do dramskih pedagoških kompetencija. Trodnevni skup bavi ulogom drame, pozorišta i drugih kreativnih medija u obrazovanju i vaspitanju dece i mladih.

Program u Tašmajdanskom parku

17:00
“Nemušti jezik”, PATOS, Smederevo. Trajanje: 30 minuta.
Bila jednom jedna devojčica koja je doživela ovu bajku kada je njen mali brat pomislio da je pronašao Cara svih životinja. Tada je krenula u avanturu koju nije tražila, pronašla ono što nije očekivala i spasila nešto što je najviše volela…

17:35
„Porodica Žirafić“, OŠ „Janko Veselinović“, Beograd. Trajanje: 10 minuta. (lutkarsko-dramska igra)
U afričkoj savani živi porodica žirafa: mama, tata i žirafić. Njihove dogodovštine, ispričane kroz lutkarsko-dramsku igru, uče nas negovanju tolerancije i pozitivnih odnosa unutar porodice, razvijanju dobrih međuljudskih odnosa i uvažavanju različitosti.

17:45
“Čuvari parka”, OŠ „Janko Veselinović“, Beograd. Trajanje: 5 minuta.
U grupi dece koja se svakodnevno igra u parku, neki čiste, a neki prljaju. Zbog loših ekoloških navika kvari se i druženje. Kako se čuva park, ali i drugarstvo, saznaćemo iz ove lepe priče.

17:55
“Bajka o caru i soli”, DU “Dečja radost”, Irig. Trajanje: 7 minuta. (lutkarsko-dramska igra)
Car je ostario i došlo je vreme da vladanje prepusti jednoj od svoje tri kćeri. Koja će biti najbolja kćer i vladarka – ona koja kaže da oca voli više od zlata, ona koja veli da joj je draži od srebra, ili ona koja ga, kako kaže, voli više od soli? Šta mislite, šta je vrednije od zlata?

18:07
“Dječak Vuk i tri prasice”, KD Pinklec, Čakovec, Hrvatska. Trajanje: 30 minuta.
Ovo je priča o Dečaku Vuku koji je u početku bio zločest i celo je leto devojčicama Jadranki, Mireli i Vesni rušio kućice i igračke koje su na igralištu gradile. Zašto je Vuk takav u priči braće Grim, dobro je poznato. No, naš Dečak Vuk ima svoje razloge…

18:37
“Svakom treba šansu dati”, OŠ „Kralj Aleksandar I Karađorđević“, Jadranska Lešnica. Trajanje: 15 minuta.
I u ovoj bajci, vuk je jedan od glavnih likova. Na početku, on priznaje da je onaj stari, zao, da menja dlaku, ali ne i ćud. Ali kada sretne Devojčicu i nađe se okružen iskrenom pažnjom, ljubavlju i razumevanjem, u njemu počinje borba koja čini da poželi da se promeni…

18:57
“Šarene jabuke”, PU „Naša radost“, Smederevo. Trajanje: 25 minuta.
U Zlatnom Jabučnjaku srećno su rasle jabuke raznih boja, sve dok ih jednoga dana strašan Vetar nije oborio i otkotrlјao u nepoznato. Želeći da se vrate kući, jabuke su se dogovorile da svaka ode na svoju stranu, istraži šta tamo ima i javi ostalima. Put do kuće neće naći očima…

19:32
“Loptica skočica”, CEKOM, Zrenjanin. Trajanje: 35 minuta. (lutkarsko-dramska igra)
Porodica koju čine Baka i Deka, jednolično provodi svoje dane u stalnoj želji da imaju dete. Jednoga dana, ta želja im se ispunjava slučajnim dolaskom Loptice Skočice u njihovu sobu, i to kroz prozor!

20:07
“Autobiografija”, Gimnazija u Lebanu. Trajanje: 25 minuta.
Među nama su i danas Nušićevi doktori-plagijatori, gospođe ministarke, narodni poslanici, ožalošćene porodice, nastavnici koji ne moraju da znaju ono što predaju, mitropoliti čije grehe prekriva mantija, poštari koji otvaraju tuđa pisma, carinici-profiteri, lekari koji ispred etike stavljaju novac… Sva ta „sumnjiva lica“ Nušić filigranski precizno opisuje u „Autobiografiji“.

21:00, Bitef teatar
“Nevidljivi spomenici”, Treća beogradska gimnazija.
Iako – istražujući posledice koje je Drugi svetski rat ostavio na Beograd, Srbiju i bivšu Jugoslaviju – tematizuje istorijsko razdoblje, ovo nije istorijska predstava. Istorija se ne uči da bi se znala prošlost, već da bi se razumeo savremeni trenutak. Kroz predstavu, grupa mladih ljudi šalje snažnu antiratnu poruku: samo ako se uvek sećamo, nikad se neće ponoviti.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.