Naslovna » BG servis » Predsednik Kine Si Đinping u Beogradu

Predsednik Kine Si Đinping u Beogradu

Predsednik Kine Si Đinping dolazi u trodnevnu posetu Srbiji, a neko vreme provešće i u Beogradu.

Ovo je prva poseta predsednika Kine Srbiji posle više od 30 godina, tokom koje se očekuje potpisivanje više sporazuma i protokola iz različitih oblasti.

Zbog susreta sa najvišim srpskim zvaničnicima, tokom tri dana u Beogradu i Srbiji mere bezbednosti će biti na najvišem nivou.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Policijske uprave za Grad Beograd Dragan Bogosavac izjavio je da će od 17. do 19. juna, zbog posete predsednika NR Kine Si Đinpinga Srbiji, u pojedinim ulicama povremeno biti zatvaran saobraćaj.

Bogosavac je rekao da će mere obezbeđenja biti preduzete po prvom stepenu, što znači da će povremeno biti zatvaran saobraćaj na trasi kretanja eskortne kolone.

Takođe, kako je naveo, u toj zoni i neposrednoj bezbednosnoj zoni uz trasu kretanja biće zabranjeno i kretanje pešaka.

On je uputio apel građanima da postupaju striktno po instrukcijama pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova koji budu angažovani na ovom zadatku i da imaju razumevanja za aktivnosti policije.

– Svakako ćemo se potruditi da izmene u režimu saobraćaja budu što kraće, međutim možemo očekivati da u pojedinim periodima dođe do malo dužih zatvaranja nekih saobraćajnica – poručio je Bogosavac.

On je uputio apel građanima da koriste alternativne pravce kako bi stigli na željena odredišta, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.