Naslovna » Izlasci » Festivali » Prvi Festival vatrogasaca u Aviv parku Zvezdara
Festival vatrogasaca

Prvi Festival vatrogasaca u Aviv parku Zvezdara

U subotu, 4. juna od 16.00 do 18.00, na platou Aviv Parka Zvezdara u Živka Davidovića 86, održaće se Festival vatrogasaca.

Aviv Park Zvezdara u saradnji sa Dobrovoljnim vatrogasnim društvom „Zvezdara“ organizuje po prvi put Festival vatrogasaca. Povod realizacije ovog događaja je animacija dece i edukacija sugrađana u cilju sprovođenja preventivnih mera zaštite od požara i drugih vanrednih situacija, kao i popularizacija vatrogastva.

Na ovom festivalu će učestvovati tridesetak vatrogasaca Operativne vatrogasne jedinice DVD „Zvezdara“ sa vatrogasnom vežbom 2-1 A i demonstracijom gašenja simuliranog požara, 20 učenika – dečaka i devojčica vatrogasnog podmlatka sa „mokrom vežbom sa brentačom i štafetom“ i četiri juniorke sa vežbom vezivanja vatrogasnih čvorova, koje su se plasirale na gradskom takmičenju kao šampionke Beograda na državno takmičenje, koje će se održati u julu ove godine u Čajetini.

Inače, DVD „Zvezdara“ ove godine beleži „prvih“ 69 godina rada na zaštiti od požara, eksplozija i drugih vanrednih situacija, a kroz ovo druženje sa Zvezdarcima imaju priliku da i naše najmlađe poduče osnovnoj zaštiti od požara.

Prava atrakcija za najmlađe posetioce u subotu biće sigurno ovi spretni vatrogasci, kao i njihova oprema i vozila. Pokazne vežbe će biti izvedene sa akcentom na edukaciji dece. Kroz ove vežbe će vatrogasci naučiti najmlađe kako izgleda sistem evakuacije i princip gašenja požara, odnosno napraviće im malu demonstraciju kako bi shvatili šta je opasnost, kako da reaguju u tim situacijama, i da deca, pre svega, vide vatrogasno-spasilačku jedinicu i vatrogasce uživo, da pogledaju sa kakvom opremom rade i na koji način je koriste, kao i sve ostalo što prati ovu profesiju.

Pored takmičenja vatrogasaca i druženja sa njima, čeka vas još mnogo zabavnih igara! (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.