Naslovna » Izlasci » Sport » Šah: Velika simultanka u Beogradu 5. juna
Šah: Velika simultanka u Beogradu

Šah: Velika simultanka u Beogradu 5. juna

U nedelju, 5. juna od 11.00, biće organizovana velika simultanka u Beogradu, tačnije na Kalemegdanu, Trgu Nikole Pašića i Tašmajdanskom parku.

Na manifestaciji pod nazivom „Simultanka na otvorenom“ učestvovaće naši poznati šahisti, velemajstori, internacionalni majstori i majstori.

Ova veoma značajna kulturna, turistička i sportska manifestacija tradicionalno se izvodi godinama unazad. Ljubitelji šaha, od predškolaca do penzionera, imaće priliku da odmere snage sa najboljim srpskim velemajstorima, poput Alise Marić, Ivana Ivaniševića, Branka Damjanovića, Miloša Perunovića, Marije Rakić i Irine Čoljuškine.

Ono što je posebno ove godine je to što će simultanka na Kalemegdanu biti posvećena Udruženju pacijenata Srbije obolelih od raka prostate, u znak podrške članovima Udruženja koji se bore za nove terapije koje će im obezbediti unapređenje lečenja i bolji kvalitet života.

Svi ljubitelji šaha koji žele i da aktivno učestvuju na sumultanci potrebno je da donesu kompletnu šahovsku garnituru (tablu i figure).

Organizator je Šahovski savez Beograda, pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.