Naslovna » Izlasci » Savske vatre – Siđi do reke, 2. jul

Savske vatre – Siđi do reke, 2. jul

U subotu, 2. jula od 11.00 do 18.00, biće organizovana manifestacija Savske vatre – Siđi do reke po 17. put.

Na keju pored Save, u blizini Mosta na Adi, odmeriće snage sportisti i takmičari u raznim disciplinama, kuvaće se riblja čorba i gulaš.

Ogranizatori najavljaju i dobru zabavu, pesmu i igru, tradicionalna ferijalna druženja, kao i nagrade za najbolje ekipe.

Biće predstavljeni stari zanati i rukotvorine, organizovan je i šumarski višeboj, smotra izviđača, a biraće se i mis Savskih vatri, kao i najbolji ložač – „Pera ložač“.

Savske vatre pale se svake prve subote u julu i okupljaju Beograđane i njihove goste na obali svoje reke pod sloganom „Siđi do reke“.

Prateći sportsko rekreativni program: Ribolovačko društvo Senjak organizuje zajedničko pecanje za decu na obali Save pod sloganom „Udicom protiv droge“. Pribor za pecanje je obezbeđen, a može i lični.

Biće organizovan i brzopotezni turnir u šahu ŠK BASK, takmičenje u gađanju vazdušnom puškom u organizaciji SD Pančevo 1813 i takmičenje u nadvlačenju konopca.

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.