Naslovna » Izlasci » Pozorište » SC: Baletski spektakl „Ana Karenjina“ 8. i 9. juna

SC: Baletski spektakl „Ana Karenjina“ 8. i 9. juna

„Ejfman balet“ iz Sankt Peterburga gostuje sa baletskim spektaklom „Ana Karenjina“ na sceni Velike dvorane Sava centra u sredu i četvrtak, 8. i 9. juna.

“Veličanstven, spektakularan, fascinantan!”, reči su kojima se najavljuje nastup ruskog baleta, koji u “Ani Karenjini” nastupa sa 65 članova. Ansambl se nalazi na turneji u četiri kulturne prestonice (Bratislavi, Beču, Budimpešti i Beogradu), povodom 70 godina života čuvenog koreografa Borisa Ejfmana.

Boris Ejfman je autor preko 40 baleta, a njegova umetnička filozofija utemeljena je u savremenim pitanjima, uranjajući u mračne ponore ljudske psihe (u ostvarenjima kao što su „Idiot“, „Ubice“, „Don Kihot“, „Crvena Žizela“, „Ruski Hamlet“, „Ana Karenjina“…).

Ejfmanov balet „Ana Karenjina“ istinski zrači unutrašnjom psihološkom energijom i zapanjujuće emotivno utiče na gledaoce. Stavljajući u stranu sve sekundarne priče u Tolstojevom romanu koreograf se fokusira na ljubavni trougao Ana – Karenjin – Vronski.

Koristeći jezik igre, Boris Ejfman u svom baletu uspeva da oslika dramu žene koja se ponovo rađa. Koreograf  kaže da njegov balet ne priča o prošlim vremenima nego o sadašnjosti: bezvremenski emocionalni sadržaj izvođenja i očigledne paralele sa realnošću ne mogu ostaviti običnog gledaoca nezainteresovanim. Briljantno tehničko majstorstvo igrača kompanije i zadivljujuća Ejfmanova koreografija predstavljaju nam na  impresivan način sve poglede i zaplete Tolstojevog romana.

Baletska predstava oba dana počinje u 20 časova, a ulaznice se, po ceni od 1500, 2000, 2500 i 3000 dinara mogu kupiti na blagajni Sava centra.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.