Naslovna » Izlasci » Festivali » Šeširijada 2016 u Skadarliji, 23. jula
Šeširijada

Šeširijada 2016 u Skadarliji, 23. jula

Treći međunarodni Šešir-fest – Šeširijada 2016 – biće održan 23. jula u Skadarliji.

*** Manifestacija najavljena za 16. jul odložena je zbog najavljenog lošeg vremena za 23. jul!

Program počinje od 17.00 defileom učesnika, a biće organizovan izložbeno-prodajni bazar šešira, suvenira, kao i bogat kulturno-umetnički program.

Od 19.00 u Kući Đure Jakšića oganizuje se Veče poezije Mome Nikolića, jedinog aktivnog tamburaša sa Petrovaradina, koji trenutno živi i radi u SAD-u.

Druženje sa Momom Nikolićem i njegovim gostima, nastavlja se zatim na platou ispred Kuće Đure Jakšića gde će poznati muzičar prirediti Tamburaško skadarlijsko veče.

Za sve posetioce obezbeđena je koktel partija, zabavna lutrija, kao i posebne nagradne igre.

Na kraju programa, oko 21.00, planirano je proglašenje najlepšeg muškog, ženskog i dečjeg šešira, ali će se ocenjivati i najbolji starogradski, diplomatski, poslovni, najmanji i najveći šešir.

O najlepšem šeširu ove sezone u Skadarliji, odlučivaće žiri u sastavu: Rade Šerbedžija, Zvonko Bogdan, Isidora Bjelica, Rada Đuričin, Vjera Mujović, Toma Kuruzović i Petar Božović. Predsednik žirija biće Moma Nikolić.

Društvo Skadarlija i TOB pozivaju Beograđane i goste srpske prestonice da 23. jula posete festival Šeširijada u omiljenoj letnjoj gradskoj destinaciji.

Takođe, u restoranu „Beograd“ u Beču, 24. juna od 17.00, biće najavljena skadarlijska Šeširijada 2016. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.