Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Sopran Antonia Mirat u CLU Guarnerius

Sopran Antonia Mirat u CLU Guarnerius

U petak, 24. juna od 20.00, u CLU Guarnerius (Džordža Vašingtona 12) gostovaće Antonia Mirat, višestruko nagrađivani sopran iz Splita.

Premijerno u Beogradu, publika će imati priliku da čuje ovu izuzetnu opersku divu, učenicu Sone Gazarijan, Tereze Berganzi, Montserat Kabalje.

Na programu su dela Mocarta, Verdija, Belinija, Pučinija, Rahmanjinova, Pejačevića i Mokranjca. Ulaz je slobodan.Za dž

Antonia Mirat – izvanredan talenat

Umetnica Antonia Mirat rođena je 1983. u Splitu, a školovanje glasa počinje sa deset godina. Kao izvanredan talenat, sa četrnaest godina osvaja treću nagradu na državnom takmičenju u kategoriji pevača od 18 do 22 godine.

Posle nagrade za Mocartovu interpretaciju u Tarantu italijanska štampa je proglašava „čudom od deteta“. Usledila su mnoga priznanja i nagrade, koja kulminiraju stipendijom u Beču. Postaje sve priznatija u Hrvatskoj ali i u Evropi. Diplomirala je 2007. godine, a samo godinu dana kasnije održala je prvi solistički koncert u Zagrebu. Ostvarila je koncertnu saradnju sa Terezom Kesovijom.

Nastupala je u Beču, Madridu, Saragosi, Londonu, Bariju… Pevala je sa mnogim poznatim evropskim solistima. Članica je Operskog studija „Scuola Antica“ u Firenci.

Prošle godine pravi zaokret u smeru crossover muzike i objavljuje obrade klasičnih kompozicija na savremen način. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.