Naslovna » BG svaštara » Drugi pišu » Sunday Times promoviše city break u Beogradu!
Sunday Times: Beograd idealan za city break (foto: Shutterstock)
Sunday Times: Beograd idealan za city break (foto: Shutterstock)

Sunday Times promoviše city break u Beogradu!

Nagrađivani britanski novinar Džejms Stjuart koji piše za Sunday Times i druga poznata izdanja, promovisao je Beograd kao odličnu city break destinaciju!

Turistička organizacija Srbije organizovala je Stjuartu pre samo mesec dana studijsku posetu našoj zemlji.

Kao rezultat te posete, Sunday Times je objavio u svom štampanom i elektronskom izdanju reportažu o glavnom gradu Srbije. Tekst je objavljen u okviru rubrike „The Big Weekend“ čime se Beograd našao u društvu gradova kao što su Porto, Malaga, Sevilja, Firenca… koji su već predstavljeni u okviru pomenutog serijala.

U objavljenom tekstu u Sunday Times-u autor navodi: „Leto je vreme kada se život Beograda seli na otvoreno, a njegovim stanovnicima nije potrebno mnogo da se opuste i uživaju. Kada na to dodate neverovatnu istoriju, živopisan noćni život i intrigantnu kulturu koja miri istok i zapad, čeka vas brilijantan vikend u šarmantnom gradu u kome nećete videti previše selfi stikova“.

U nastavku teksta ređaju se preporuke za sjajan vikend u Beogradu uključujući posetu Skadarliji, uživanje u ukusima šumadijske tepsije, kao i nezaboravni noćni izlazak u nekom od brojnih prestoničkih noćnih klubova. Dovoljno da zaokružite prvi dan.

Nastavak putovanja najbolje ćete ispuniti posetom Beogradskoj tvrđavi i Kalemegdanskom parku, šetnjom Knez Mihailovom ulicom i posetom nekom muzeju. Hram Svetog Save i večera u nekom od restorana na Dunavu takođe se nalaze na spisku.

Za poslednji dan „velikog vikenda“ autor preporučuje upoznavanje sa Novim Beogradom, ali i posetu Muzeju istorije Jugoslavije, šetnju po Adi Ciganliji i veče u nekom od brojnih barova u Savamali.

Originalni članak možete pronaći OVDE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.