Naslovna » BG svaštara » Tech Radar » Symantec Anomaly Detection for Automotive
Symantec Anomaly Detection for Automotive

Symantec Anomaly Detection for Automotive

Korporacija Symantec predstavila je Symantec Anomaly Detection for Automotive koji štiti od napada nultog dana i nikada viđenih problema sa kojima se suočavaju savremena povezana vozila.

Donoseći Symantec-ovu sveobuhvatnu bezbednosnu ekspertizu i sofisticirane analitičke sposobnosti preko složenih mreža do vozila, Anomaly Detection for Automotive obezbeđuje ključnu sposobnost da se identifikuju problemi za ranu sanaciju.

Povezani automobili nude vozačima brojne pogodnosti, poput navigacije, daljinske pomoći na putu i WiFi hotspotova koji se povezuju na mobilne mreže. Po Gartnerovim predviđanjima ovakvih povezanih automobila će biti 220 miliona na putevima u 2020. godini. Dok nove tehnologije obećavaju unapređenje iskustva same vožnje, one istovremeno hakerima otvaraju prostor za napade koji mogu da ugroze vozače i putnike.

Symantec Anomaly Detection for Automotive koristi mašinsko učenje da pruži pasivnu bezbednosnu analitiku u vozilu koja nadzire sav saobraćaj na CAN magistrali (Controller Area Network) i ne ometajući funkcionisanje vozila uči na osnovu posmatranog šta je to što je normalno ponašanje, notirajući anomalije u ponašanju koje mogu biti pokazatelj napada koji je u toku.

Ovo Symantec-ovo rešenje radi gotovo sa bilo kojim automobilom, bez obzira na proizvođača i model. “Internet stvari obuhvata mnogo različitih oblasti, ali povezani automobili će iz korena promeniti prevoz i komunikaciju u pokretu,” rekao je Kristijan Kristiansen, potpredsednik bezbednosnih proizvoda u kompaniji IDC. “Kako povezani automobili postaju normalna pojava, bezbednosna pitanja su već privukla pažnju poznavalaca i javnosti. Vođeni tom prilikom, proizvođači automobila i njihovi dobavljači će se udružiti sa dobavljačima sajber bezbednosnih rešenja na poslu obezbeđivanja povezanih automobila, kao što obezbeđuju bilo koju drugu umreženu krajnju tačku – poput mobilnog telefona ili laptopa. Imajući stalno na umu bezbednost, ne samo što će doprineti da se obezbedi bezbednost vozača i putnika, već će izgraditi poverenje u proizvođače automobila i ekosistem koji se formira oko paradigme “Interneta stvari”.

Rešenje za automobilsku industriju

Ključne prednosti Symantec Anomaly Detection for Automotive uključuju:

• Učenje ponašanja vozila na jedan dublji i precizniji način, omogućavajući proizvođačima da uoče prethodno neregistrovane napade.
• Automatsko određivanje prioriteta incidenata, na osnovu doživljene kritičnosti i rizika.
• Automatsko otkrivanje anomalija bez potrebe da proizvođači postavljaju pravila ili formiraju politike.
• Minimalna potrošnja memorije i procesorskih resursa za rešenja za analitiku koje je od početka pravljeno za vozila.

Symantec Anomaly Detection for Automotive

Symantec Anomaly Detection for Automotive predstavlja najnoviji primer ulaganja korporacije Symantec u najsveobuhvatnije rešenje za IoT bezbednost u ovoj industrji. Symantec je nedavno objabio da obezbeđuje više od milijarde uređaja koji se podvode pod Internet stvari (IoT), počev od automobila do pametnih brojila, pa i industrijskih kontrolnih sistema.

Ovo je četvrto rešenje osmišljeno za automobilsku industriju, pored Symantec Embedded Security uključuje i: Critical System Protection, Code Signing i Managed Public Key Infrastructure.

Više informacija o saradnji Symanteca s proizvođačima automobila, čipova i drugim kompanijama koje misle unapred da spreče prodor hakera u automobile, dostupno je u publikaciji “Izgradnja obimne bezbednosti u automobile”.

Symantec prenosi u automobile najsveoubuhvatniji portfolio bezbednosnih tehnologija na svetu. Infrastruktura i tehnologija koja već štiti milijarde uređaja i bilione dolara, sad je dostupna za zaštitu automobila. Izgrađujemo dugoročnu sveobuhvatnu sigurnost, isporučujući vrhunsku zaštitu za automobile danas”.

Demonstraciju Symantec-ovog rešenja Anomaly Detection for Automotive imaju priliku da vide posetioci TU-Automotive, dogadjaja koji se ove nedelje odvija u Detroitu, na štandu C80, a takođe će učestvovati i na panelu pod imenom “Automobilska povezanost: rizičan posao ili spasitelj?”.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.