Izdvajamo
Naslovna » Izlasci » Tango fiesta na Trgu republike
Tango fiesta na Trgu republike
Tango fiesta na Trgu republike

Tango fiesta na Trgu republike

Institut Tango Natural organizuje veče argentinskog tanga pod nazivom „Tango fiesta“ na Trgu republike, u petak, 1 jula od 20.00.

U saradnji sa Ambasadom Republike Argentine, a povodom nacionalnog praznika te države, ideja organizatora je da se predstavi tango kao ples ali i kao bogata kultura koja se iz Buenos Ajresa proširila na sve krajeve sveta.Za dž

Kao i prošle godine, „Tango fiesta“ sastoji se od interaktivne prezentacije, javnog časa, koncerta orkestra Tanguango i plesne večeri. Raznovrstan sadržaj namenjen je Beograđanima i gostima prestonice koji aktivno igaju tango, ali i neplesačima koji tek nameravaju da naprave svoje prve plesne korake. Specijalno za njih, biće organizovan besplatan javni čas, uz prezentaciju argentinskog tanga, od 20.00 do 21.00.

Ljubitelji plesa i dobre muzike moći će da uživaju u koncertu orkestra Tanguango i milongi (plesnoj večeri), koji će trajati od 21.00, pa sve do ponoći. Tanguango čine pet mladih dama iz Beograda koje na klaviru, violinama, harmonici i kontrabasu izvode kompozicije Astora Pjacole, kao i tradicionalne tango numere kompozitora Karlosa Gardela, Anibala Troila, Osvalda Puljesea, Fransiska Kanara i drugih.

Učešće u svim programima manifestacije „Tango fiesta“ potpuno je besplatno. U slučaju kiše, događaj će biti održan u subotu, 2. jula od 20.00. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.