Naslovna » Izlasci » Akcije » Treći protest i šetnja po Beogradu (foto)
Treći protest i šetnja po Beogradu (foto: M. Tripković)

Treći protest i šetnja po Beogradu (foto)

Danas, 11. juna 2016, inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd“ organizovala je treći protest zbog rušenja objekata u Savamali u izbornoj noći.

Posle protesta usledila i šetnja po beogradskim ulicama, javlja N1.

„Više ih ne pitamo, sada tražimo odgovornost, jer naše su ulice i tramvaji, a njihov je Siniša Mali“, poručili su organizatori protesta sa bine.

Govorili su Dragoljub Bakić u ime Akademije arhitekture, rediltelj Janko Baljak, bivši sudija Vrhovnog suda Srbije Zoran Ivošević…

Posle obraćanja organizatora, protestanti su krenuli u šetnju kroz grad.

Povorka se kretala Bulevarom kralje Aleksandra do raskrsnice kod Pravnog fakulteta, a onda ka trgu Slavija. U Nemanjinoj je završen današnji protest, ispred zgrade Vlade.

Treći protest i šetnja po Beogradu (foto: M. Tripković)

Ko su odgovorni?

Prošlo je tačno 45 dana otkako su srušeni objekti u Savamali, ali imena odgovornih za to i dalje nema. Saznali smo samo da su krivci u redovima gradske vlasti.

Predsednik tehničke vlade Aleksandar Vučić izjavio je da iza noćnog rušenja u Savamali stoji gradska vlast, ali nije želeo da kaže ko je, što su u Inicijativi „Ne da(vi)mo Beograd“ protumačili kao kupovinu vremena.

Objavljivanju novog detalja prethodila su dva, a danas je održan i treći protest.

Uskoro će biti organizovan novi građanski protest. (Sve fotografije: M. Tripković)

Treći protest i šetnja po Beogradu (foto: M. Tripković) Treći protest i šetnja po Beogradu (foto: M. Tripković) Treći protest i šetnja po Beogradu (foto: M. Tripković) Treći protest i šetnja po Beogradu (foto: M. Tripković) Treći protest i šetnja po Beogradu (foto: M. Tripković) Treći protest i šetnja po Beogradu (foto: M. Tripković) Treći protest i šetnja po Beogradu (foto: M. Tripković) Treći protest i šetnja po Beogradu (foto: M. Tripković) Treći protest i šetnja po Beogradu (foto: M. Tripković) Treći protest i šetnja po Beogradu (foto: M. Tripković)