Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Rat
Rat

U bioskopima: Rat

Reditelj Tobias Lindholm čuven po filmu „Lov“ (Hunt) donosi novu priču o ljudskim izborima i bezizlaznim situacijama koje donosi rat u Avganistanu – film „Rat“.

„Rat“ nije politički film, ovo je film koji redefiniše shvatanje rata u 21. veku, u kom je mala razlika između civila i vojnika i u kom ne postoji jasno bojno polje. Jedan humanitarni prikaz vojnika koji su pod uticajem borbe u kojoj su se našli.

Poznat po ulozi Jurona Grejdžoja iz poznate televizijske serije „Igra prestola“, Pilu Azbek igra komandira čete Klauza M. Pedersena, koji je zajedno sa svojim ljudima stacioniran u avganistanskoj pokrajini. U međuvremenu, Klauzova supruga, Marija, pokušava da održi svakodnevni život u Danskoj, zajedno sa mužem u ratu i troje dece, kojima nedostaje otac.

Tokom rutinske misije, u kojoj se vojnici nađu u unakrsnoj vatri, Klauz donosi odluku koja ima posledice po njega i njegovu porodicu, a sve to kako bi spasio svoje ljude.

Kritičari ga opisuju kao kompleksan film koji postavlja jedno jednostavno pitanje: šta raditi kada pravog odgovora nema?

U filmu „Rat“, koji će se naći u bioskopima širom Srbije od 16. juna, pored Pilua Azbega možete videti i Tuvu Novt, poznatu po drami „Jedi, moli, voli“ i Dara Salima iz epske avanture „Bogovi i kraljevi“. (danubeogradu.rs)

Originalni naslov i prevod na srpski: Krigen / Rat. Dužina trajanja filma: 115 minuta. Država i godina proizvodnje: Danska, 2015. Žanr: drama, ratni. Uloge: Pilou Asbaek, Tuva Novotny, Dar Salim, Søren Malling. Reditelj: Tobias Lindholm.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.