Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: U potrazi za Dori
U potrazi za Dori

U bioskopima: U potrazi za Dori

Premijerna projekcija animiranog filma „U potrazi za Dori“ biće priređena u bioskopu Cineplexx Delta City, 15. juna od 18.30.

Dizni Piksarov film „U potrazi za Dori“ vratiće na veliki ekran omiljene likove: zaboravnu plavu ribicu Dori (Anica Dobra), koja živi srećno na grebenu s Nemom (Marko Perić) i Marlinom (Branislav Platiša).

Kad se Dori iznenada seti da ima porodicu koja je možda traži, ovaj trio će krenuti na uzbudljivu avanturu preko okeana do kalifornijskog prestižnog Pomorskog instituta, rehabilitacionog centra i akvarijuma.

U pokušaju da nađe svoju mamu (Nela Mihajlović) i oca (Bane Zeremski), Dori će potražiti pomoć od tri najintrigantnija stanovnika Pomorskog instituta: Henka (Predrag Ejdus), svadljive hobotnice koja često beži zaposlenima; Bejlija (Srđan Timarov), beluga kita koji je ubeđen da su mu veštine eholokacije u kvaru; i Nade (Jelena Trkulja), kratkovide kit ajkule.

Dok se vešto budu kretali kroz zamršene unutrašnje radnje Pomorskog instituta, Dori i njeni drugari će otkriti čari svojih mana, drugarstva i porodice.

Film „U potrazi za Dori“ biće u bioskopima od 16. juna. (danubeogradu.rs)

Originalni naslov i prevod na srpski: Finding Dory / U potrazi za Dori. Dužina trajanja filma: 97 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD, 2015. Žanr: animirani. Glasovi: Anica Dobra, Branislav Platiša, Predrag Ejdus, Srđan Timarov, Jelena Trkulja, Marko Perić, Nela Mihajlović, Bane Zeremski, Tinja Damnjanović, Mina Sovtić. Reditelji: Andrew Stanton, Angus MacLane. Režija sinhronizacije: Jana Maričić.