Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: VDDŽ – Veliki dobroćudni džin
VDDŽ - Veliki dobroćudni džin

U bioskopima: VDDŽ – Veliki dobroćudni džin

Novi film Stivena Spilberga „VDDŽ – Veliki dobrocudni džin“ prikazivaće se u bioskopima od 30. juna.

Ovo je uzbudljiva priča o desetogodišnjoj devojčici Sofi iz Londona i misterioznom džinu koji je upoznaje sa čudnovatim i opasnim svetom džinova.

Film o neobičnom prijateljstvu je za celu porodicu i za sve generacije jer će nam pokazati šta znači hrabrost, kako slediti snove, kako se suprotstaviti strahu, kako se izboriti sa rastankom.

Film je zasnovan na knjizi „VDDŽ“, slavnog Roalda Dala, koja je objavljena 1982. godine i od tada oduševljava čitaoce svih uzrasta.

Knjiga, za koju je ilustracije napravio Kventin Blejk, prethodno je adaptirana kao animirani film za britansku televiziju, 1989. godine.

VDDŽ = trideset godina rada

Tridesetak godina Stiven Spilberg je radio na ovom filmu, stvarao svet džinova i gradio temelje filmske priče koja je napokon ugledala svetlost dana.

U vreme kada se Spilberg upoznao sa knjigom, filmska tehnika nije bila dovoljno dobra da bi mogao da stvori čarobni svet džinova kako ga je zamislio.

Nova adaptacija ujedinila je ponovno Spilberga i scenaristu neponovljivog „E.T.-a“, Melisu Metison, kojoj je ovo poslednje životno delo.

Zanimljivo je i da je jedan od najpoznatijih kompozitora filmske muzike, Džon Vilijams, komponovao muziku za „VDDŽ“.

Film je sinhronizovan na srpski jezik a glas džinu podario je Slobodan Boda Ninković. (danubeogradu.rs)

Originalni naslov i prevod na srpski: The BFG / VDDŽ – Veliki dobroćudni džin. Dužina trajanja filma: 115 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD, 2015. Žanr: fantastika. Uloge: Mark Rylance, Ruby Barnhill, Bill Hader. Reditelj: Steven Spielberg.

https://youtu.be/UVEz05P5EAw

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.