Naslovna » BG špijun » 14. Summer3p festival na Paliću
Summer3p festival na Paliću

14. Summer3p festival na Paliću

Predstojeći 14. Summer3p festival biće održan od 21. do 24. jula na Termalnim bazenima i Muškom štrandu na Paliću.

Pored odličnog muzičkog programa pripremljen je i bogat program radionica, uz izložbe i već tradicionalne raznovrsne sportske aktivnosti.

Tokom trajanja festivala, svakog dana od 17.00 do 21.00 i od 23.00 do 1.00, street art umetnik Otto Zakar (umetničko ime – TNG) dekorisaće festivalski prostor različitim tipovima grafita (dve tehnike: „stencil art“ – upotrebom šablona za crtanje i crtanje pixelima), a kreiraće i unikatne majice posetiocima, dok će Tibor Liptak u petak, 22. jula (od 23.00) i u nedelju u predvečernjim satima, održati zanimljivu frizersku i šminkersku prezentaciju.

Na prostoru Muškog štranda postavljen je Ground Level Extreme Park u okviru kojeg će se, u nedelju, 24. jula (18.00-20.00), održati Ground Level Fest uz prezentacije ekstremnih sportova (roleri, BMX..) i BMX flatland promo performans. Prezentacije će održati članovi kluba Ground Level.

Summer3p festival na Paliću

Summer3p festival se i ove godine bavi važnim ekološkim i društvenim temama, tako će poslednjeg festivalskog dana, 24. jula od 19.00, biti održana javna prezentacija trenutnog statusa ekološkog projekta zaštite biodiverziteta jezera Palić i Ludaš pod nazivom „Kada ćemo se ponovo kupati u Paliću?“. Govoriće Michell Rohmann (dipl. hidrolog, savetnik na projektu), a prezentacija će biti održana okviru Porodičnog dana predstojećeg festivala.

Organizatori Summer3p festivala su se trudili da i ove godine zadovolje najrazličitija interesovanja posetilaca organizujući brojne radionice: likovnu, ekološku, poetsku, ali i različite sportske aktivnosti.

Vežbaj um i telo na 14. Summer3p festivalu

Od 21. do 24. jula (17.00-20.00), tokom trajanja celog Festivala, biće održana zanimljiva radionica „Poezija u prostoru“. Tokom radionice učesnici će istraživati prostor bliže i dalje okoline.

Ekološka radionica za decu je namenjena svima koji su zainteresovani za odličan provod sa svojom decom, ali i za edukaciju u pravcu razvijanja ekolološke svesti najmlađih, a sve u cilju unapređenja životne sredine. Edukativni deo sastojaće se iz Eko kviza gde će se deca upoznati sa ekološkim pojmovima (reciklaža, ambalaža, ekološki otisak…). Radionicu vodi Bjanka Čubrilo a održavaće se u subotu i nedelju u periodu od 18.00 do 19.30.

Summer3p festival na Paliću

Pored učešće u ekološkoj radionici, deca će u nedelju imati priliku da potpuno besplatno na zanimljiv način steknu osnovna znanja iz engleskog jezika uz Big Ben školu engleskog jezika.

Likovna radionica, koja ima tradiciju dugu 12 godina na festivalu, održavaće se svakog dana od 17.00 do 20.00 tokom trajanja festivala i otvorena je za sve zainteresovane, bez prethodnog prijavljivanje. Izložba radova će se održati na dan zatvaranja festivala. Radionicu vodi akademski slikar Emil Kadirić iz Subotice.

Sportska radionica: svakog dana tokom trajanja festivala od 17.00 do 21.00 održavaće se sportski turniri u odbojci na pesku i speedmintonu. Koordinator radionice je Armin Halas.

Za učešće u radionicama dnevnog programa festivala prijave možete poslati na email workshop3p@gmail.com sa naznačenim podacima.

Summer3p festival na Paliću

Biće priređen i Yoga program, Fitness3p, aktivnosti za osobe sa invaliditetom, SuTeam škola sporta za decu od četiri do devet godina,

Više informacija o radionicama i dnevnim programima možete pronaći na sajtu festivala – www.summer3p.org.

Muzički program

Moon Stage će ove godine, u okviru muzičkog programa, između ostalih ugostiti austrijsku zvezdu u usponu Joyce Muniz, zatim poznati italijanski dvojac Dandi & Ugo, zatim TKNO iz Srbije, nastupiće i mađarski producent i DJ Six Six, kao i Groove X (Slovačka) i Underboki (Srbija) – pobednicu DJ konkursa za najbolji „warm up mix“, koji je Summer3p organizovao u aprilu mesecu.

Ulaznice se prodaju na ulazu u festivalski prostor, neposredno pre početka programa svakog dana. Cena ulaznice je za četvrtak je 349 RSD, dok za petak i subotu iznosi 499 RSD. U nedelju, 24. jula, je 200 RSD a ulaz je besplatan od 17.00 za sve one koji donesu tri prazne limenke od nekog pića.

Organizator Summer3p festivala je NVO AŠC. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.