Naslovna » BG servis » Beograd: Konkurs i novi propisi o rasveti, poslovnom prostoru…

Beograd: Konkurs i novi propisi o rasveti, poslovnom prostoru…

Konkurs za privatno-javno partnerstvo za prigradski prevoz raspisaće Grad Beograd sa cilje da se stanovnicima prigradskih naselja omogući veći komfor u autobusima.

Odluku o raspisivanju konkursa donela je Skupština grada, a predsednik Nikola Nikodijević najavio je da će prigradski prevoz funckionisati drugačije nego do sada.

– Biće povećan broj linija, sktrikno je propisano kakav treba da bude komfor u autobusima – da budu klimatizovani, imaju video nadzor, radi veće bezbednosti – rekao je Nikodijević.

Ideja nadležnih je da se ljudi iz prigradskih opština, Barajeva, Mladenovca, Obrenovca… podjednako udobno i komforno voze kao i svi ostali iz centra Beograda.

Novi propisi o rasveti, zakupu…

Odbornici su usvojilli izmene odluke o javnoj rasveti, kojima se omogućava da se javna rasveta uključuje po potrebi, u odnosu na vremenske prilike – oblačnost, vidljivost, a ne po kalendaru paljenja. O tome će, ubuduće, na dnevnom niovu odlučivati nadležni sekretarijat, a ne gradski odbornici, kao do sada.

Usvojene su i izmene odluke o utvrđivanju zakupnina za poslovni prostor nad kojim grad ima posebna svojinska ovlašćenja, kao i cenovnik usluga organizacionih jedinica Gradske uprave.

Odbornici su dali saglasnost na rebalans programa poslovanja za 2016. „Gradskog stambenog“, na odluke o raspodeli neto dobiti za prošlu godinu „Gradskog stambenog“ i Urbanističkog zavoda Beograda, kao i na odluku u pokriću gubitka iz ranijih godina „Beograd puta“.

Usvojene su i izmene osnivačkih akata nekoliko komunalnih preduzeća.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.