Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » DOB, Klub: Summer Hardcore Fiesta i – Lionheart

DOB, Klub: Summer Hardcore Fiesta i – Lionheart

U subotu 23. jula, od 21 čas, u Klubu Doma omladine Beograda na programu je hardkor žurka Summer Hardcore Fiesta, na koju stiže kalifornijski bend Lionheart.

Uz poznatu grupu, koja je Beograd uvrstila među 24 grada svoje turneje, nastupaju reprezentativni predstavnici srpske hardkor scene – No Way Back iz Kruševca i niški Suffering’s The Price.

Interesovanje za koncert je veliko, u Srbiji i susednim zemljama. Lionheart će, osim u Beogradu, u regionu nastupiti još samo u Grčkoj i Bosni.

Karte se mogu nabaviti u Žila Shop-u, Čumićevo sokače.

Cena karte je 800 dinara za prvih 20 „ranih ptica“, a do dana koncerta 1000 dinara. Na dan koncerta ulaznice će biti skuplje.

Lionheart (USA, CA) definitivno pripada prethodnici moderne hardkor scene i može se pohvaliti da je u zamešateljstvu svih modernih vetrova, dobrih i loših, izvukao one najbolje, a sačuvao svoj, sa korenima duboko u old school hardkoru 90-ih. Posle brojnih, bukvalno, rasprodatih koncerata i enormne podrške lokalne scene, Lionheart se vraća u Evropu ove 2016. godine poslednji put. U Beogradu i Srbiji je prvi i, da ne kažemo, jedini put! Kalifornijski sastav je u januaru izbacio ultimativni album „Love Don’t Live Here“ i spreman je da „sravni sa zemljom“ uzastopno 24 grada na svom tour spisku. Muzika Lionhearta je sirova, napumpana energijom, duboko udara u svakom brejku i donosi “riljanje” za koje su potrebne posebne (fizičke) pripreme.

No Way Back je rezident kruševačke andergraund scene, bend koji još od 1999. godine “ore” po mračnim klubovima i hardkor scenama naše zemlje. Izraziti metal momenat u klasičnim hardkor aranžmanima najviše podseća na to koliko ovi momci vole bendove kao što su Unearth i, upravo, Lionheart.

Suffering’s The Price je u prethodne dve godine, od izbacivanja „Skull Tower“ albuma, postao vodeći bend kad pomislimo na Niš i tamošnju scenu. Uz to, momci su aktivni i u organizovanju koncerata, pa su poput starije braće iz NWB postali jedan od bitnijih faktora na srpskoj andergraund sceni. Frontmen i pevač, Viktor, odlično nosi bend kroz sve nijanse hardkora i metala, i svakim nastupom grupa zvuči samo bolje.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković