Naslovna » Izlasci » Film » Film „El Libertador“ prvi put u Srbiji
"El Libertador"
"El Libertador"

Film „El Libertador“ prvi put u Srbiji

Besplatnom projekcijom filma „El Libertador“ / „Oslobodilac“, u Domu omladine Beograda u nedelju 24. jula, prvom u Srbiji, biće obeležene 233 godine od rođenja Simona Bolivara.

Na ovaj način ambasada Bolivarske Republike Venecuele u Beogradu, uz podršku Doma omladine,  proslavlja delo Simona Bolivara Oslobodioca, velikog vojnog stratega i političkog vođe, koji je odigrao veoma značajnu ulogu u borbi za nezavisnost i dekolonizaciju zemalja Latinske Amerike.Za dž

„El Libertador“ predstavlja sažetu Bolivarovu biografiju sa fokusom na njegov vojni i politički život, ujedno prikazujući i uzbudljiv put južnoameričkih naroda, podstaknut nacionalnim ponosom i ciljem da se povrati teritorijalna i kulturna baština koja im je silom oduzeta. Simon Bolivar posvetio je svoj život ujedinjenju svih zemalja Latinske Amerike i Kariba i stvaranju Unije latinoameričkih republika.

Film u režiji Alberta Arvela, sa Edgarom Ramirezom u glavnoj ulozi, prikazan je na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu, 2013. godine. Dve godine kasnije, ušao je u uži izbor kandidata za nominaciju za Oskara, u kategoriji Najbolji film na stranom jeziku.

Film „El Libertador“ će biti prikazan u 20 časova, u Velikoj Sali Doma omladine.

Ulaz je besplatan.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.