Naslovna » Izlasci » Izložbe » Galerija Singidunum: Ivan Ušljebrka – In memoriam
Ivan Ušljebrka - In memoriam

Galerija Singidunum: Ivan Ušljebrka – In memoriam

Od 19. (19.00) do 27. jula u Galeriji Singidunum (Knez Mihailova 40) biće otvorena izložba „In memoriam“ čiji je autor Ivan Ušljebrka.

Interesovanje za ljudsku figuru, za čoveka, njegovu prirodu, probleme iIi stremljenja, osnovno je polazište umetničkog stvaranja ovog umetnika.

Snažnim i ekspresivnim crtežom, izdeljenog kad kad na sitne površine, Ivan Ušljebrka je konstruisao dinamične celine, emotivne, dokumentarne vrednosti. Materijalizujući život, radost, ljubav ili tugu, u mnogim radovima je uspeo da dočara određenu atmosferu, neposrednog toplog i uzbudljivog jezika.

Zaokupljen svetom nauke i tajanstvenim pojavama, Ivan Ušljebrka je belinu slikarskog platna ispunio oblicima koji su odraz njegove radoznalosti i mašte.

Nekim radovima kao da postavljava pitanje, najpre sebi a potom i nama posmatračima, da li smo mi spremni na izazove urbanog života. Odgovor daje metaforičnim oblicima ljudskog bića okruženog intezivnim koloritim, emotivnog inteziteta.

Slike i crteži Ivana Ušljebrke imaju nespornu likovnu privlačnost, lirsku zamisao svojstvenu mladom čoveku koji svakom svojom kreacijom daje određen pravac i smer. I da ne zaboravimo – krajnji ishod Ivanovog traženja je iskrenost i ljubav. (Zorica Đermanov, istoričar umetnosti; danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.