Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Gibonni ponovo u Beogradu u novembru!

Gibonni ponovo u Beogradu u novembru!

Splitski kantautor Gibonni, koji je nedavno objavio zajednički album „Familija“ sa Oliverom Dragojevićem, održaće nove koncerte u Beogradu – 11, 12. i 15. novembra u Sava centru.

Pošto je danima unapred rasprodao karte za tri koncerta u Sava centra u decembru 2014. godine, Zlatan Stipišić Gibonni ponovo dolazi u prestižnu beogradsku dvoranu kako bi predstavio svoj deo „Familije“. Sa albuma su hit singl/spotovi „Onako, od oka“ i duet sa Oliverom „Sreća“.

– Naravno, beogradska publika će čuti neke pesme sa ‘Familije’, ali će koncerti biti presek čitavog mog rada. Nove pesme zaslužuju da budu izvedene sa najboljim starim. Kad neko predstavlja novi album, zna da udavi sa novima pesmama ili bude premalo novih pa je dosadno. Treba ispoštovati publiku kojoj stare pesme znače mnogo. Ali moraš da sviraš i nove, čime pokazuješ da nisi za staro gvožđe – kaže Gibonni.

Ulaznice za koncert Gibonnija 11. i 12. novembra u Sava centru mogu se već od danas kupiti po cenama od 1.600, 1.900, 2.300, 2.800 i 3.200 RSD na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim.

Gibonni i Familija

Nekadašnji frontmen splitskih hard rokera Osmi putnik Zlatan Stipišić se početkom devedesetih otisnuo u samostalnu kantautorsku karijeru, stvorivši jedinstven muzički izraz spajanjem savremenih pop i rok strujanja sa zvukovima tipičnim za dalmatinski duh i podnevlje, što se može čuti u moru hitova kakvi su „Oprosti“, „Žedam“, „Libar“, „Tempera“…

Tokom godina Gibonni je pisao i pesme za Olivera, među kojima treba izdvojiti „Cesaricu“, jedan od najvećih i najznačajnijih hitova pevačeve karijere. „Familija“ stiže sada kao kruna dugogodišnjeg prijateljstva i saradnje dvojice muzičara. Osim nekoliko pesama koje na „Familiji“ peva Oliver, tu su i dueti „Sreća“ i „Moja si kuća“, dok Gibonni sam izvodi „Onako, od oka“, „Bella Figura, Bella Pitura“, „Udica“ i „Nisi više moja bol“.

– Tokom jednog druženja sa Oliverom pokazao sam mu pesme na kojima sam radio. Došli smo na ideju da ih otpevamo zajedno. I tako, mi pevamo, sviramo, svako malo ulaze Oliverovi unuci, njegova Vesna je tu, moja Sanja na telefonu, cela familija je stalno tu, i najbolje je bilo da se album zove ‘Familija’. Običaj je da album nazoveš po pesmi, ali je ispalo najspontanije da se zove kako je i nastao – objašnjava Gibonni.

Album „Familija“, gde je Gibonni kompletan autor muzike i stihove, začinilo je učestvovanje vrsnih muzičara kakvi su svetski priznati basista Pino Palladino, bubnjar Manu Katche, gitaristi Steve Stevens, Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.