Naslovna » Izlasci » Izložbe » Izložba Tijane Luković u Domu omladine Beograda
Izložba Tijane Luković

Izložba Tijane Luković u Domu omladine Beograda

U Galeriji Doma omladine Beograda, od 12. (19.00) do 24. jula biće otvorena izložba Tijane Luković „Self-Treatment For Being an Artist“.

Instalacija sačinjena od video projekcije, tekstualnih objekata i crteža postavlja pitanje značenja postojanja umetnika u današnjem društvu i ukazuje na krizu identiteta sa kojom se on može suočiti posle diplomiranja i suočavanja sa realnošću izvan institucije.

Rad pokazuje koliko je teško voleti sebe u nemogućnosti da se pronađe sopstveno mesto u društvu i sistemu kome se pripada. Naš sopstveni identitet se dovodi u pitanje i u želji da pronađemo neko rešenje kada pokušavamo da promenimo ono što zaista jesmo.

„even though i am an artist i deeply and completely love and accept myself“

Rad u celini daje neke od mogućnosti kako da „izlečimo sebe od bavljenja umetnošću“ uz pomoć različitih emotivnih tehnika i traži odgovor na pitanje: da li umetnik zaista treba da bude izlečen ili ne?

***

Tijana Luković, rođena je u Užicu, 1986. godine. Završila je slikarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, master na slikarstvu takođe u Novom Sadu i master na departmanu za crtež na Kraljevskoj akademiji lepih umetnosti u Gentu. Do sada izlagala na brojnim grupnim i samostalnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

Trenutno živi i radi u Belgiji. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.