Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Jan Gilan i BSO u Sava centru!

Jan Gilan i BSO u Sava centru!

Legendarni Jan Gilan (Ian Gillan) nastupiće u Sava centru 7. novembra od 20.00, a održaće jedinstveni koncert pevajući numere grupe Deep Purple. 

Nastupiće sa Don Airey Band-om i Beogradskim simfonijskim orkestrom koji će voditi dirigent Stiven Beltli Klajn. Sa legendarnim hitovima kao što su „Smoke On The Water“, „Black Night“ i „Perfect Stranger“, Gillan će gospodariti binom Sava centra. Specijalni gosti su bend Papa Le Gál, u kome peva Gilanova ćerka Grejs.

Cene ulaznica su 2.990, 3.400, 3.990 i 4.500 RSD.

Talentovani muzićar rođen je u Engleskoj. Unikatni vokal je odmah postao njegov zaštitni znak. Na poćetku karijere bio je pod uticajem Prislija, Litl Ričarda, Badija Holija i ostalih iz te ere. Gilan je u bendu Deep Purple od 1969. godine, kada je grupa i započela svoj najuspešniji period.

Zanimljivo je da je Jan Gilan poznat i po ulogama Isusa Hrista (Jesus Christ Superstar) i Čarlsa Darvina (u projektu „Darwin – The Evolution“). Rok legenda je dva puta izveo duet sa Lučanom Pavarotijem.

Gilan i dalje nastupa širom sveta. Samo u prošloj godini nastupio je u 48 zemaljla – sa bendom Deep Purple i kao solo izvođač. (danubeogradu.rs)

 

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.