Naslovna » Izlasci » Sport » Kvalifikacije za Ligu Evrope: Partizan – Zaglebje

Kvalifikacije za Ligu Evrope: Partizan – Zaglebje

Danas, 14. jula od 20.15, na Stadionu Partizana igra se prva utakmica 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope 2016/17, Partizan – Zaglebje Lubin.

Crno-beli tako ulaze u svoju 48. evropsku sezonu, a to će biti 228. utakmica koju će Partizan odigrati u nekom od takmičenja koje organizuje UEFA. Partizan će ove sezone, posle dužeg vremena, takmičenje u Evropi započeti u kvalifikacijama za Ligu Evrope, posle odigranih osam uzastopnih kvalifikacija za Ligu šampiona.

Karte su i danas u prodaji do početka utakmice po cenama od 400 RSD (jug), 600 RSD (istok i zapad bočno), 800 RSD (istok i zapad centar) i 3000 RSD (lože). Sezonske ulaznice važe za ovaj meč i mogu se kupiti svakog dana, kao i na dan utakmice na prodajnom mestu na stadionu od 10.00 do 16.00 i u Ticketline shopu od 9.00 do19.00.

Rival Partizana iz Poljske je relativno nepoznat široj javnosti.

Crno-beli imaju samo jedan dvomeč protiv neke ekipe iz Poljske. Reč je o ekipi Gornjik Zabže (Górnik Zabrze), protiv koje je Partizan igrao u jesen 1974. godine. U toj sezoni 1974/75, Partizan je nastupao u Kupu UEFA, a poljski predstavnik je bio prva prepreka za crno-bele, koju su uspešno prebrodili rezulatima – 2:2 u Zabrzeu i pobedom od 3:0 u Beogradu.

Prvotimci Partizana odradili su dobro pripreme, odigrali dosta test mečeva u kojima su mogli valjano da se pripreme za ono što ih očekuje večeras. Pritajeni optimizam provejava iz njihovih redova.

Meč Partizan – Zaglebje sudiće četvorka iz Izraela. Glavni je Eitan Shmuelevitz, pomagaće mu Nissan Davidy i Matityahu Yakobov, dok je četvrti sudija Ziv Adler. Delegat UEFA je Portugalac José Guilherme AGUIAR.

Direktan TV prenos meča vršiće RTS na svom prvom kanalu.

Revanš u Lubinu zakazan je za 21. juli od 19.45. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.