Naslovna » Izlasci » Pozorište » Metropoliten na bis: Ljubavni napitak

Metropoliten na bis: Ljubavni napitak

Čuvena Ana Netrebko i Metju Polenzani predvode postavku u operi „Ljubavni napitak“, koja će biti prikazana 23. jula od 19.00.

U bioskopu Cineplexx Ušće SC u subotu se nastavlja letnji program „Metropoliten na bis“ prikazivanjem jednog od najpoznatijih Donicetijevih dela.

Komična opera „Ljubavni napitak“ satkana je od priče o radosti, ljubomori, zaljubljenosti, igri i, pre svega, o ljubavi.

Prelepa Adina čita priču o čudesnom napitku koji rešava sve ljubavne probleme i mladi Nemorino u tome vidi način da se Adina napokon zaljubi u njega. Dolazak doktora Duklamare u selo događa se u pravom trenutku. Nemorino od njega otkupljuje ljubavni napitak i time započinje niz smešnih i interesantnih dešavanja koja pokazuju šta je sve zaljubljena osoba spremna da učini.

Na kraju, najvažnije je upoznati pravu ljubav, pronaći prave vrednosti u životu i potvrditi da život ima smisla jedino ako ga delimo sa osobom koju volimo.

Libreto na italijanskom jeziku uradio je Feliks Romani, delo je premijerno izvedeno 12. maja 1832. godine u Teatru u Milanu, a Rihard Wagner je 1840. godine uradio aranžman za solo klavir.

U vodećoj ženskoj ulozi našla se fenomenalna Ana Netrebko kao Adina, dok njenog partnera Nemorina igra Metju Polenzani. Režiju potpisuje Bartlet Šer, a kompletnu postavku vodi dirigent Mauricio Benini.

Karte su dostupne na blagajnama bioskopa Cineplexx Ušće SC po ceni od 1.200 RSD. Trajanje: 143 minuta. (danubeogradu.rs)