Naslovna » Izlasci » Muzej u srcu grada – program za kraj jula

Muzej u srcu grada – program za kraj jula

U Muzeju Vuka i Dositeja, u okviru manifestacije „Muzej u srcu grada“, za kraj jula biće priređen zanimljiv program.

U Gospodar Jevremovoj 21 biće predstavljeni mladi, talentovani muzičari u usponu karijere.

U četvrtak, 28. jula od 20.00, održaće se koncert pod nazivom „Arkadijska idila“. Te večeri će u dvorištu Muzeja Vuka i Dositeja nastupiti trio Alkonost koji čine mlade, nagrađivane umetnice Jovana Čurović, sopran, Ana Radoičić, flauta i Dina Čubrilović, klavir. Na repertoaru će biti kompozicije Debisija, Despića, Mukea i Glasa. Koncert se realizuje u saradnji sa udruženjem Kulturni element.

U nedelju, 31. jula od 12.00, biće održan razgovor na temu „Ulice i trgovi Beograda kroz vreme“. Kroz razgovor o starom Beogradu čuće se sećanja Beograđana, iskustva i predloge, kao jedan od vidova otkrivanja načina kako da kulturno nasleđe učinimo integrisanim u savremeni život.

Muzej u srcu grada – redovni programi

Redovni termini za obilazak muzeja sa vođenja kroz izložbenu postavku posvećenu Vuku Karadžiću i Dositeju Obradoviću, kao i priča o zgradi muzeja, jednom od najstarijih stambenih objekata u Beogradu gde je započela rad Velika škola, preteča Beogradskog univerziteta, su utorkom od 12.00 i subotom od 17.00.

Zainteresovani posetioci se mogu bez prijavljivanja priključiti grupi u ovim terminima. Takođe, postoji mogućnost najave grupne posete muzeju na eduka@narodnimuzej.rs za koju se posebno organizuje vođenje kroz muzej. Pored toga petkom od 10.00 uveden je redovni termin za vođenje kroz postavku na engleskom jeziku.

Muzej za bake, deke i unuke – petkom je od 12.00 do 13.00. Bake, deke i unuci često tokom raspusta provode više vremena zajedno, dok roditelji rade. Ukoliko posete Muzej Vuka i Dositeja, odrasle očekuje predstavljanje muzeja i postavke u skladu sa njihovim interesovanjima, dok su za najmlađe pripremljene zanimljive interaktivne radionice.

Aktivni muzej – četvrtkom od 18.00 održava se radionica aikidoa na otvorenom, kojoj se svi zainteresovani se mogu pridružiti. Radionice se realizuju u saradnji sa Aikido klubom Singidunum.

Nedeljom od 12.00 do 14.00 je termin razervisan za proslavu dečjih rođendana. (danubeogradu.rs)

Radno vreme Muzeja Vuka i Dositeja:
uto, sre, pet… 10.00-17.00
čet, sub… 12.00-20.00
ned… 10.00-14.00

Ulaznica košta 200 RSD, a za decu 100 RSD, dok je nedeljom ulaz besplatan.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.