Naslovna » Izlasci » Muzika » Novi singl: Goblini – Marjane, Marjane

Novi singl: Goblini – Marjane, Marjane

Sa kompilacije „Za tebe – a tribute to KUD Idijoti“ posvećene bendu KUD Idijoti, Goblini su objavili singl „Marjane, Marjane“.

Posle singlova koje su iznedrili Hladno pivo i Rambo Amadeus, sa kompilacije posvećene punk legendama, stiže i singl iz kuhinje benda Goblini. Obrada numere „Marjane, Marjane“ sa albuma „Megapunk“.

– Drago nam je što možemo da budemo deo ove priče gde su se okupili svi bendovi iz bivše Jugoslavije. KUD Idijoti su vrlo važan bend kada pričamo o našoj punk sceni i nadamo se da će ova kompilacija i nekim novim klincima objasniti koliki je uticaj ova četvorka imala na sve bendove koji trenutno rade i stvaraju – ističu šabački pankeri.

Kompilacija „Za tebe – a tribute to KUD Idijoti“ će biti objavljena 14. oktobra, kada je godišnjica smrti pevača Branka Črnca – Tuste. Na kompilaciji je učestvovalo 25 bendova. Pored već pomenutih, doprinos su dali bendovi Dubioza kolektiv, S.A.R.S., Lačni Franz, Novembar, Psihomodo pop, Tito’s Boys i drugi.

Izdavač kompilacije je „Nocturne Media“, a sav prihod ostvaren od prodaje fizičkog i digitalnog izdanja će biti uplaćen u humanitarne svrhe, fondu za decu obolelu od malignih bolesti. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.