Naslovna » BG servis » Posle rekonstrukcije otvorena pijaca na Konjarniku

Posle rekonstrukcije otvorena pijaca na Konjarniku

Danas je posle rekonstrukcije otvorena pijaca na Konjarniku, u Ustaničkoj ulici 182-194.

Pred velikim brojem žitelja ovog dela Konjarnika i zakupaca tezgi ova pijaca je otvorena posle šest meseci radova na rekonstrukciji. Prihvaćen je predlog da se gornji plato uredi sa nadstrešnicama i da tezge ostanu na gornjem platou.

Veliki broj žitelja Konjarnika koji je došao na pijacu pokazao je zadovoljstvo što su radovi završeni i što je pijaca dobila novi i bolji izgled.

Rekonstrukcijom pijace i prostora između objekata u okviru centra mesne zajednice rešen je najveći komunalni problem na Konjarniku, jer se radi o većoj površini u funkciji pešačke komunikacije građana i pristupa javnim objektima (ambulanta, biblioteka, pošta, pijaca…). Od izgradnje pre 40 godina nije bilo nikakvog ulaganja, pa je bila neophodna sveobuhvatna i kompletna rekonstrukcija ovih površina.

Pored gornjeg platoa na kome se nalazi 21 tezga, uređen je i prostor donjeg platoa koji je ostao nepromenjen, stepenište je natkriveno. Gornji i donji deo platoa, kao i stepenište su pokriveni novoizvedenim sistemom osvetljenja koji je priključen na sistem osvetljenja Javne rasvete.

Izvedeni su radovi na postavljanju behaton ploča, nadstrešnica, kao i radovi na farbanju metalnih stubova, uređenju betonskih delova zidova i plafona stepeništa. Na donjem platou je urađena rampa za osobe sa invaliditetom koja omogućava prilaz Pošti. Radovi su izvedeni u okviru planiranog budžeta, bez dodatnih troškova. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.