Naslovna » Izlasci » Sport » Prvi Plivački maraton na Adi Međici
Plivački maraton
Foto: Shutterstock

Prvi Plivački maraton na Adi Međici

U nedelju, 17. jula od 11.00, na Adi Međici biće održan prvi beogradski Međunarodni plivački maraton.

Plivački maraton će biti održan na Savi, između Ade Ciganlije i novobeogradskog bloka 44. Plivačka ruta je dužine oko tri kilometara, kružno oko Ade Međice, a takmičenje će se organizovati u mešovitoj muškoj i ženskoj konkurenciji.

Promoteri ovog događaja su i naši proslavljeni sportisti Nađa Higl, Đorđe Višacki, Žarko Čabarkapa, Dragan Solomon, Nenad Golijanin, Bata Đorđević, Milojko Pantić i drugi.

Takmičenje se boduje u okviru SRB Open Water Cup-a 2016. Maraton je otvorenog tipa, a za maloletne učesnike je neophodno odobrenje roditelja. Medicinsku i tehničku podršku obezbeđuje organizator. Prevoz na Adu Međicu je organizovan, i ići će na svakih pola sata sa pontona na Savskom keju, između blokova 70 i 44.

Za ručak se pobrinulo udruženje Dunav u srcu i brod restoran Vodenica, koji će svim takmičarima, gostima, novinarima i prijateljima maratona pripremiti riblju čorbu. Biće organizovano takmičenje u povlačenju konopca u žensko muškoj mešovitoj konkurenciji. Posetioce očekuje i bogat muzički program.

Osim po tome što je organizacija potpuno volonterska, maraton je jedinstven i po tome što je jedini u kalendaru ove vrste takmičenja koji se pliva i uzvodno i nizvodno.

Organizatori su Udruženje Ljubitelji Save i Dunava „Ada Međica“ u saradnji sa Savezom za daljinsko-maratonsko i masters plivanje Srbije. (danubeogradu.rs)

Plivački maraton – program

9.00… Prijava takmičara i lekarski pregled
10.00… Tehnički sastanak
10.30… Otvaranje takmičenja: defile učesnika, intoniranje himne i podizanje zastave RS
11.00… Start
11.45… Očekivani dolazak prvih takmičara

Info: maratonadamedjica@gmail.com

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.