Naslovna » BG servis » Radovi u toku: Grade se terminusi na Novom Beogradu

Radovi u toku: Grade se terminusi na Novom Beogradu

Počela je ranije najavljena izgradnja autobuskih terminusa na Novom Beogradu.

Po planu reorganizacije linija gradskog prevoza priprema se izmeštanje terminusa za veliki broj linija koje trenutno završavaju u centru grada. Tu se pre svega misli na linije prevoza koje terminišu na Trgu republike, ali i na pojedine linije minibusa i buduće linije elektrobuseva.

Radi se o dva terminusa: jednom u okviru razdelnog ostrva u Ulici Vladimira Popovića, dok bi se drugi nalazio prekoputa „Skejtparka“ kod Brankovog mosta. Terminusi će biti građeni sukcesivno, a prvo će biti izgrađen onaj u Ulici Vladimira Popovića da bi posle toga počela gradnja terminusa na Ušću.

Savremeni terminusi

Stajalište i okretnica u bloku 20 imaće prilaz iz Ulice Milentija Popovića, internom saobraćajnicom pored hotela Hajat, dok se kao alternativni pravac ostavlja veza terminusa sa Zemunskim putem.

U okviru prostora koji se prostire na više od 4.200 kvadrata planiran je odvojen deo za objekte otpravnika, toalete i ostale funkcije neophodne za rad terminusa. Terminus kod Brankovog mosta biće izgrađen uz desnu ivicu saobraćajnice, a vozila će mu pristupati iz Bulevara Nikole Tesle. Posle toga, trasa autobusa će se nastavljati ispod Brankovog mosta prema Sajmištu, do uključenja na most u pravcu ka centru.

Rok za završetak svih radova je 150 dana, dok je planirani početak korišćenja ovih okretnica početak naredne godine. Radove izvodi AR „Gradnja“, a ukupna vrednost posla se procenjuje na 35 miliona dinara. (Tekst i fotografije: Beobuild)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.