Naslovna » Izlasci » Izložbe » Sergej Trifunović vodi kroz izložbu „Belgrade To Bowie“

Sergej Trifunović vodi kroz izložbu „Belgrade To Bowie“

U utorak, 12. jula od 18.00 do 20.00, posetioce će kroz izložbu „Belgrade To Bowie“ voditi koautor postavke, glumac Sergej Trifunović.

U Kinoteci (Uzun Mirkova 1), kao veliki poznavalac i poštovalac lika i dela Dejvida Bouvija, Sergej Trifunović će, na sebi svojstven način, posetice provesti kroz izložbu, uz zanimljive priče o nedavno preminulom superstaru. Sergej ima sve Bouvijeve albume, kao i raritetnih izdanja.

Posetioce izložbe u utorak očekuje još jedan nagradni kviz, koji će voditi upravo Sergej Trifunović.

Belgrade To Bowie – fotke i filmovi

Izložbu „Belgrade To Bowie“ čini blizu sto impresivnih fotografija Brajana Rašića, svetski poznatog fotografa, poreklom iz Beograda, koji je pratio Bouvija na brojnim turnejama u periodu od 1983. do 2006. godine.

Na izložbi se tako mogu videti fotografije nesvakidašnje velikih formata, sa turneja “Tin Machine“, “Serious Moonlight“, “Sound+Vision“, “Outside“, “Reality“. Pored toga, tu je i nekoliko fotografija iz bekstejdža sa kolegama muzičarima, kao i iz privatnog života.

Poslednji nivo, potkrovlje Kinoteke, mesto je na kom se nalaze radovi beogradskih umetnika koji su dali izuzetan doprinos ovoj izložbi, kao što su: Mateja Petković, Goran Milanović, Željka Mićanović Miljković, Marko Lađušić, Nemanja Jehlička, Aleksandar Gligorijević, Goran Vitanović, Svetlana Ninoković, Nino Maljević, Milorad Stajčić, Duško Stefanović, Vladimir Vesović…

Izložba je otvorena do 21. avgusta uz bogat prateći program, uključujući i bioskopske projekcije Bouvijevih filmova.

Cena ulaznice je 300 RSD. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.