Naslovna » Izlasci » Sport » SP u rešavanju šahovskih problema 2016 u Beogradu
SP u rešavanju šahovskih problema 2016 u Beogradu
Foto: Shutterstock

SP u rešavanju šahovskih problema 2016 u Beogradu

Od 30. jula do 6. avgusta u Beogradu će biti održano 40. Svetsko prvenstvo u rešavanju šahovskih problema i 59. kongres Svetske federacije problemskog šaha.

U hotel Metropol Palace (Bulevar kralja Aleksandra 69) stiže oko 200 učesnika iz 39 zemalja.

Na prošlogodišnjem takmičenju u poljskoj Ostrodi ekipa Srbije je osvojila bronzanu medalju. U pojedinačnom plasmanu najbolji srpski takmičar bio je Marjan Kovačević koji je zauzeo sedmo mesto.

Reprezentativci Srbije pokušaće na domaćem „stolu“ da ponove uspeh od pre nekoliko meseci kada su u Atini osvojili Evropsko prvenstvo. Naš najbolji rešavač bio je Miodrag Mladenović koji je osvojio srebrnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji. U ekipi su bili i Bojan Vučković, Marjan Kovačević i Vladimir Podinić.

Na Svetskom prvenstvu u rešavanju šahovskih problema u Beogradu svaka država ima prava na ekipu od tri člana i još jednog predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji. Srbija, kao domaćin, ima prava na dve ekipe od po tri člana i još troje predstavnika u kategorijama juniora (do 21 godine) veterana (iznad 60 godina) i šahistkinja.

Organizator je Šahovski savez Srbije, a partneri su Turistička organizacija Beograda, Sekretarijat za sport i omladinu i Sekretarijat za privredu. (danubeogradu.rs)