Naslovna » Izlasci » Akcije » Tesla dan u SRC „Pionirski grad“, 10. jula

Tesla dan u SRC „Pionirski grad“, 10. jula

Manifestacija Tesla dan biće organizovana 10. jula od 9.00 do 14.00 u SRC „Pionirski grad“ na Košutnjaku.

Organizator DKCB u „teslijanskom duhu“ obeležiće Nacionalni dan nauke i Dan rođenja Nikole Tesle. Tog dana održaće se pet paralelnih programa čiji je cilj da se deci omogući da se zabave, kao i da, metodom učenja kroz igru, nauče nove stvari.

Organizatori manifestacije su i Energetski inovacioni centar Teslianum, Odbojkaški klub Apatin, NVO Volim prirodu i NVO Organska bašta.

Tesla dan: Ekološke radionice i koncerti

Muzičko-scenski program činiće nastup dečijeg hora Čarolija, sastavljen od atraktivnih muzičkih hitova, zatim nastup dece-recitatora koji će govoriti citate Nikole Tesle, te Ekoart radionice u prirodi pod nazivom „Energija je svuda oko nas“.

Deca će se na ovim radionicama, putem zanimljivih eksperimenata, upoznati sa obnovljivim izvorima energije: energijama sunca, vetra, vode i zemlje. Premijerno će biti izvedene numere iz prvog mjuzikla za decu „Tesla – tajna elektropije“, u izvođenju poznatih pevača i glumaca. Ovaj deo programa pripremio je Dečiji kulturni centar Beograd u trajanju od dva sata.

Tri radionice za decu Akademija malih genija – Tesla Genius, održaće EIC Teslianum u saradnji sa Asocijacijom Civis, a koje su razvijene u okviru istoimenog projekta koji je finansirala Fondacija Novak Đoković. Cilj radionica je da pomogne deci da poboljšaju svoje kognitivne veštine metodama koje je koristio Tesla.

Centar za promociju i edukaciju Organska bašta održaće pet radionica pod nazivom Eko Teslianum bašta, gde će deca moći da na interaktivan način nauče mnogo o organskoj bašti, o pravilnom sađenju voća, povrća i drugih biljaka, kao i o tretiranju zemljišta.

Odbojkaški klub Apatin će na sportskim terenima držati treninge i Radionice odbojke, gde će biti odigran i revijalni turnir u kom će učestvovati sva zainteresovana deca, koja će tako moći da nauče osnove ovog sporta.

Pet radionica „Da, volim prirodu“ biće realizovano u režiji NVO Volim prirodu, a na njima će deca učiti o prirodi i kako da se s njom povežu koristeći svoju kreativnost. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.