Naslovna » Izlasci » Shopping » Tržni centar Mercator

Tržni centar Mercator

Tržni centar Mercator, brend slovenačkog poslovnog sistema dobro poznatog Beograđanima, otvoren je 2002. godine na Novom Beogradu, na adresi Bulevar umetnosti 4.

Sloganom „Mercator, najbolji komšija“ promovisana je ponuda prehrambenih i proizvoda za svakodnevnu upotrebu u hipermarketu. Uz to, Mercator je ponudio i sve ostalo što jednom domaćinstvu može da zatreba – odeću, obuću, školski pribor, velike i male kućne aparate, kompjutere i drugu tehničku robu, nameštaj…

Tržni centar Mercator u vreme otvaranja bio je najveći Mercator šoping mol u Evropi, sa površinom od 52 hiljade kvadratnih metara. Investicija vredna 38 miliona evra bila je do tada najveće inostrano ulaganje u Srbiji.

Događaj je bio toliko značajan da su tržni centar otvorili ministri inostranih poslova dve zemlje, a dogovor da 40% proizvoda budu srpski ocenjen je kao najznačajniji.

Stari Mercator – novi Mercator

Stariji Beograđani su se tih dana sa nostalgijom sećali prvog Merkatora na Novom Beogradu, sa početka sedamdesetih godina, sa hotelom, bioskopom „Jugoslavija“ i restoranom „Pri Majolka“, u koji je avionom svako jutro dopreman hleb i sveža hrana iz Slovenije.

Danas u Tržnom centru Mercator ima više od sedamdeset prodavnica. Posle rekonstrukcije 2012. godine usluge su dovedene su na najviši nivo.

Pored hipermarketa posetioci mogu uživati u dobroj ponudi restorana, kafeterije, koristiti fitnes studio, a tu su i pošta, banka, hemijsko čišćenje, frizerski salon, cvećara, auto perionica…

Prostor tržnog centra domaćin je manjih koncerata, prigodnih manifestacija, edukativnih radionica, sezonskih i drugih promotivnih događaja. (danubeogradu.rs)