Naslovna » BG servis » Upis učenika u srednje škole, 5. i 6. jula
Upis učenika u srednje škole

Upis učenika u srednje škole, 5. i 6. jula

Upis učenika u srednju školu u prvom upisnom krugu biće obavljen u utorak i sredu, 5. i 6. jula, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

U saopštenju se navodi da je na sajtu www.upis.mpn.gov.rs, objavljen raspored učenika, u prvom upisnom krugu, po školama, smerovima gimnazija i obrazovnim profilima, a prikazana su i preostala slobodna mesta u školama za upis učenika u drugom krugu.

Učenici osmog razreda su za upis u srednju školu mogli da ostvare najviše 100 poena, 70 poena na osnovu opšteg uspeha od šestog do osmog razreda i 30 bodova na osnovu uspeha na završnom ispitu.

Ove godine uveden je i prag upisa u četvorogodišnje škole.

Pravo na rangiranje radi upisa u gimnaziju i stručnu školu u četvorogodišnjem trajanju stiču oni učenici koji su ukupno ostvarili najmanje 50 bodova.

Predaja i popunjavanje liste želja, u drugom upisnom krugu, za sve one učenike koji nisu raspoređeni u prvom upisnom krugu obaviće se sutra u matičnim školama.

Raspored i upis učenika u drugom upisnom krugu biće objavljen 8. jula, ističe se u saopštenju.

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.