Naslovna » Izlasci » Sport » Vaterpolisti, pred put u Rio, 21. jula na Tašu!

Vaterpolisti, pred put u Rio, 21. jula na Tašu!

Prijateljska utakmica Srbija – Mađarska, pred put vaterpolista u Rio, ipak će biti odigrana na otvorenom bazenu Tašmajdan, u četvrtak 21. jula u 18 časova.

Najpre je planirano da utakmica bude u Smederevu, ali je zbog hladne vode zaključeno da je Taš pogodniji.

Beograđani će, tako, imati priliku da u bazenu vide dva velika rivala u, sasvim sigurno, atraktivnom meču, i srpske šampione lično isprate u pohodu na svetski olimpijski vrh.

Podsećamo da je pre deset godina reprezentacija Srbije osvojila prvu zlatnu medalju pod nacionalnom zastavom, titulu šampiona Evrope, baš na Tašmajdanu, pobedom nad ekipom Mađarske.

Duelom Srbija – Mađarska završavaju se četvorodnevne pripreme dve reprezentacije, koje su posle Međunarodnog humanitarnog vaterpolo turnira u Boru stigle u Beograd na bazen Zavoda za sport i medicinu sporta.

„Mađari su vrhunska ekipa i sigurno je da će nam zajednički rad koristiti. Igramo u prvom kolu na Igrama, ali je dobro da se i sada vidimo”, kratko izjavljuje selektor srpskog tima Dejan Savić.

Ulaznice za prijateljski susret Srbija – Mađarska u prodaji su od utorka, 19. jula, na svim prodajnim mestima Eventima.

Cena ulaznice je 300 dinara.

Posle utakmice, reprezentativci Srbije putuju u Ostiju, predgrađe Rima, gde će, pre leta u Brazil, sparingovati sa Italijanima i Australijancima.

I na igrama prvo sa Mađarima

Vaterpolisti Srbije će prvu utakmicu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru igrati upravo sa reprezentacijom Mađarske, 6. avgusta. U istoj, A grupi, su i Grčka, Japan, Australija i domaćin Brazil. U drugoj grupi su Hrvatska, SAD, Španija, Francuska, Crna Gora i Italija.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.