Naslovna » Izlasci » Festivali » 12. Beogradski karneval brodova, 27. avgusta
Beogradski karneval brodova

12. Beogradski karneval brodova, 27. avgusta

U subotu, 27. avgusta od 17.00 do 23.00, biće održan 12. Beogradski karneval brodova.

Na Savskoj promenadi, između Brankovog mosta i mosta Gazela, tradicionalna gradska manifestacija biće otvorena nastupom Dečijeg kulturnog centra Beograda. Učestvovaće Minja Subota, Ivana Peters, Leontina Vukomanović i Hor „Čarolija“.

U isto vreme krenuće i povorka karnevalskih grupa koja će prodefilovati šetalištem. Uslediće obraćanje zvaničnika, a zvaničan početak manifestacije biće obeležen ceremonijalnim spuštanjem u vodu maketa brodova, radova učenika OŠ „Đuro Strugar“.

Voditelj programa je Voja Nedeljković.

Program na vodi počinje u 18.30, kada će okićena plovila iz oko 20 beogradskih marina defilovati akvatorijem između Brankovog mosta i mosta Gazela. Među učesnicima programa na vodi, pored rečnih brodova i čamaca, u cilju afirmacije sportsko rekreativnih aktivnosti predstaviće se i jedriličarski, veslački i nautički klubovi.

Prijave su u toku, a zainteresovani se mogu prijaviti na djzivanovic@tob.rs.

Program na bini se nastavlja od 20.00, kada će nastupiti Umetnički centar Talija, zatim plesači beogradskih plesnih škola, violinistkinja Katarina Đokić, gudački kvartet Pandora i grupa Neverne bebe.

Posetioci Karnevala će tokom čitave manifestacije imati prilike da uživaju u pratećem programu na obali, duž Savske promenade.

Najmlađi posetioci će moći da uživaju u brojnim radionicama, igraonicama u zoni programa za decu. U zoni rukotvorača, na tezgama duž šetališta će biti izloženi proizvodi domaće i narodne radinosti, suveniri i umetnički predmeti.

Posetiocima će na raspolaganju biti i dva info pulta Turističke organizacije Beograda na kojima će moći da dobiju informacije o programu dešavanja, kao i da dobiju besplatne karnevalske maske.

Kraj manifestacije, kao i prethodnih godina, obeležiće veliki karnevalski vatromet. (TOB)

12. Beogradski karneval brodova – program

Program na bini / Savska promenada
17.00 – 23.00… Voditelj: Voja Nedeljković
17.00… Nastup Dečijeg kulturnog centra Beograd – 1. deo / Učestvuju: Minja Subota, Leontina Vukomanović, Ivana Peters i Hor Čarolija
17.15… Povorka karnevalskih grupa / Savska promenada
17.45… Nastup Dečijeg kulturnog centra Beograd – 2. deo / Učestvuju: Minja Subota, Leontina Vukomanović, Ivana Peters i Hor Čarolija
18.15 Svečano otvaranje manifestacije Beogradski karneval brodova
Govori i ceremonijalno spuštanje u vodu maketa brodova, radova učenika OŠ „Đuro Strugar“

Program na vodi
18.30 – 20.00… Karnevalski defile rečnih plovila

Nastavak programa na bini:
20.00… Nastup Umetničkog centra „Talija“
20.20… Nastup latino plesača
21.00… Nastup violinistkinje Katarine Đokić
21.10… Gudački kvartet „Pandora“
21.30… Koncert: Neverne bebe
23.00… Kraj programa: karnevalski vatromet

Organizator manifestacije je Turistička organizacija Beograda. Beogradski karneval brodova se organizuje pod pokroviteljstvom Grada Beograda i uz pomoć i podršku Sekretarijata za privredu, gradskih službi, javnih i komunalnih preduzeća i institucija.

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.