Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Američki bend Battleme u Domu omladine Beograda

Američki bend Battleme u Domu omladine Beograda

U subotu, 22. oktobra od 21.00, američki bend Battleme nastupiće u Domu omladine Beograda.

Dan ranije Battleme će imati i svoj premijerni nastup u Srbiji – u novosadskom Firchie Think Tank studiju.

Bend je postao poznat široj javnosti po svojim pesmama koje su korišćene kao soundtrack u kultnoj seriji Sons of Anarchy.

Ulaznice su u prodaji preko svih mreža u Srbiji, a cene karata su 500 RSD (ograničen broj ulaznica), 700 RSD (u pretprodaji) i 900 RSD (na dan koncerta).

Battleme – psihodelični pop

Battleme je projekat Meta Drenika (Matt Drenik) koji je nastao pošto je prestao sa radom u bendu Lions, a prvi put se pojavljuje 2009. godine sa pesmom „Burn This Town“ u seriji „Sons Of Anarchy“. Upravo je ta serija obeležila Drenikov rad jer se nekoliko pesama našlo u poznatoj seriji.

Do 2012. bend je objavio istoimeni debitantski album, a Drenik je iduće godine izbacio i EP „Weight On The Brain“.

Posle uspešnog albuma „Future Runs Magnetic“ iz 2014 uz koji su proveli izvesno vreme na putu promovišući ga, Met Drenik je napravio pauzu i vratio se u svoj studio u Portlandu gde je nastavio sa pisanjem.

Iako je „Future Runs Magnetic“ prihvaćena kao velika gitarska rok ploča, Drenik je ipak odlučio da krene u drugom smeru. Vratio se klaviru i baladama koje je snimao na svom telefonu, a zatim ih pretvarao u pesme.

Njegov brat Džejson Drenik (Jason Drenik; Hairy Patt Band), takođe se navodi kao producent. Zajedno su stvarali pod uticajem Roxy Music, Dejvida Bouvija (David Bowie) i Džima Kerola (Jim Carroll), a uz međusobno divljenje njihovim tekstovima i muzici su stvorili svoje pesme.

Battleme

Ubrzo je nastalo dvadesetak pesama, a Drenik je nastavio rad u Revolver studiju u Portlandu. Pomoć prilikom stvaranja je pružio i Pol Pulvirenti (Paul Pulvirenti; Elliott Smith, No. 2) na bubnjevima kao i veliki broj drugih izvođača, među kojima su svoje mesto našli Čed Sevidž (Chad Savage; Battleme), Džej Džej Eliot (JJ Eliot), Kolin Hegna (Colin Hegna; Brian Jonestown Massacre) i Vilijam Slejter (William Slater; Grails, Denver).

Drenik je počeo da svoje pesme pretvara u nešto mnogo više od demo snimaka. Pesme nalikuju na mešavinu žestokih garažnih ritmova koji su bili zastupljeni 70. godina, a gitare koje su bile dominantne kod „Future Runs Magnetic“, ovde su zamenjene.

Habitual Love Songs

Kao rezultat nastaje treći Battleme album koji sadrži 14 pesama i nosi naziv „Habitual Love Songs„, kao spoj zvučnog psihodeličnog i pop ritma.

Album sadrži pesme koje opisuju događaje od noćne pijanke u „All Night, All Night„, do adolescentne prošlosti u „Pete’s Song„, u kojima Drenik pronalazi način da interpretira prošle događaje.

Prijatelji iz detinjstva u pesmi „The Boats In Ohio“ izlaze na ulicu i vrište deo pesme „Go„, dok u pesmi „Back To You“ se vraćaju svojim starim prijateljima. Ai ništa nije toliko okupiralo Drenikov um, kao što je to učinila pesma „Post Is Dead„, gde sumira svoje zadnje godine turneje u stihu „I can’t survive alone“.

Evropska turneja na jesen uz koncerte u Srbiji donosi i nastupe u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni, Mađarskoj, Bugarskoj kao i nastupe u Grčkoj. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.