Naslovna » Izlasci » Festivali » Apgrade Weekend na Kalemegdanu, 2. i 3. septembra

Apgrade Weekend na Kalemegdanu, 2. i 3. septembra

Vrhunac letnjih tehno žurki na Kalemegdanu je dvodnevni Apgrade Weekend, koji pred publiku u petak i subotu, 2. i 3. septembra, u rov ispod Vojnog muzeja, dovodi neka od najtraženijih imena svetske elektronske scene.

U Beograd stižu neprikosnoveni vladar Resident Advisor liste nemački maestro Dixon, najtraženiji svetski DJ tandem Tale of Us, „live techno“ majstor Recondite i apsolutna elektro-heroina Miss Kittin.

Domaću podršku pružiće im međunarodno priznati izvođači Marko Nastić, Tijana T i Vladimir Ivković, kao i iskusni Apgrade rezidenti Gordan Paunović i Vlada Janjić.

Dixon i Miss Kittin nastupaju u petak, a Tale of Us i Recondite u subotu. Oba dana žurke počinju u 22 časa.  

Jednodnevne ulaznice koštaju 1290 dinara, vikend ulaznica je 1990 din, dok ulaznice za VIP Terasu koštaju 2990 dinara. Ulaznice se prodaju širom Srbije, regiona i online putem prodajnih mreža Gigstix.com i Eventim.rs, a mogu se kupiti i u svim knjižarama Delfi i Vulkan, brojnim prodavnicama Corner Shop, na svim OMV i Petrol pumpama…

O gostima Apgrade Weekend-a

Dixon (Steffen Berkhahn) važi za jednu od omiljenih ličnosti globalne muzičke scene sa čak tri godine boravka na prvom mestu prestižne Resident Advisor liste! Njegov putni raspored jedan je od naintenzivnijih, sa preko 100 nastupa godišnje, među kojima su svi vodeći festivali Timewarp, EXIT, Sonus, Weather, Dekmantel, Nuit Sonores i najugledniji klubovi kao što su Nitsa, Robert-Johnson ili Pacha. Zajedno sa dvojcem Âme, vodi prstižnu etiketu „Innervisions“. Njegov brend žurki, „Lost in a Moment“, jedan je od najcenjenijih u svetu i poznat po neobičnim lokacijama sa kulturnom dimenzijom, zbog čega je njegova odluka da nastupi na Apgrade vikendu bila prirodna.

Miss Kittin (Caroline Herve) je andergraund heroina čije su elektro himne dostizale vrhove svetskih top lista, a čiji je zvezdani status potvrdio i prestižni magazin Billboard uvrstivši je na listu 15 najvažnijih žena elektronske scene! Njen prepoznatljivi vokal  definisao je saradnje sa nekim od najuticajnijih producenata andergraund scene kao što su The Hacker sa „Frank Sinatra“, „Stock Exchange“ ili „1982“, Felix Da Housecat sa „Siver Screen Shower Scene“ i „Madame Hollywood“, te Sven Väth sa tehno šansonom „Je t’aime“ i Golden Boy sa kolosalnim hitom „Rippin’ Kittin“. U saradnji sa minimal tehno magom Dubfireom nastao je jedan od nezaobilaznih hitova „EXIT“, inspirisan našim čuvenim festivalom. Njen bogati opus sadrži izdanja na  uglednim etiketama među kojima se nalaze „International Deejay Gigolo“, „NovaMute“ i „Goodlife“.

Tale of Us je dvojac koji čine italijanski virtuozi sa berlinskom adresom, Matteo Milleri i Carmine Conte. Čuveni Mixmag ih je 2015. proglasio za najbolji DJ tandem, a iste godine su bili drugoplasirani na Resident Advisor listi, odmah posle Dixona. Njihovi DJ setovi stižu sa najvećih svetskih pozorinica kao što su Coachella, Secret Solstice, Time Warp, a njihov nastup sa festivala Nuit Sonores smatra se jednim od najboljih „Boiler Room“ setova uz preko dva miliona Youtube pregleda. Impresivnu produkciju objavljuju na kultnim etiketema kao što su „R&S“, „Visionquest“, „Life & Death“ ili „Minus“, a ubedljivo najvažnija numera u poslednjih par godina „Another Earth“ postavila je Tale of Us u sam vrh svetske elektronske scene! Ove godine pokrenuli su svoju noć u čuvenom klubu „Space“ na Ibici, pod nazivom „Afterlife“, a spisak gostiju uključuje imena kao što su Dixon, Recondite, Âme, Marcel Dettman, DJ Harvey, Mind Against i naša Tijana T!

Recondite (Lorenz Brunner) je zahvaljujući brojnim izdanjima i maestralnim nastupom uživo, postao jedan od najtraženijih izvođača na elektronskoj sceni. Glasovima publike iz celog sveta 2014. osvojio je titulu „The Best Live Act“ na top listi Resident Advisora, na kojoj je i dalje u samom vrhu. Redovni nastupi u klubovima Berghain, Fabric, Concrete i Nitsa doneli su mu vodeće pozicije na svetskim festivalima kao što su Melt!, ADE, Nuit Sonores, Dekmantel i Time Warp gde je nastupao uz Ričija Hawtina, te ubrzo postao jedan od rezidenata famoznih ENTER žurki na Ibici. Izdaje za vodeće izdavačke kućama kao što su „Ghostly“, „Innervisions“, „Dystopian“, „LIfe & Death“ i brojne druge.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković