Naslovna » Turizam » Belgrade Beer Fest za dobar imidž Beograda
Belgrade Beer Fest

Belgrade Beer Fest za dobar imidž Beograda

Pored promocije istorijskih i kulturnih spomenika grada, Turistička organizacija Beograda radi i na promociji manifestacija koje iz godine u godinu privlače sve veći broj stranih turista.

Jedna od najznačajnijih manifestacija u kalendaru događaja prestonice je Beogradski Beer Fest, koji već 14. godinu zaredom doprinosi povećanju broja stranih gostiju u avgustu mesecu.

„Beer Fest je najposećeniji festival ne samo u zemlji, već i u jugoistočnoj Evropi, što čini da Beograd bude jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija u ovom delu kontinenta“, kaže direktor TOB-a Miodrag Popović i ističe da su Turistička organizacija Beograda i svi ugostiteljski i smeštajni kapaciteti spremni da prihvate goste koji će zbog Beer Festa boraviti u glavnom gradu.

„Beogradski festival piva godinama doprinosi građenju dobrog imidža Beograda. Pored stotina hiljada posetilaca ovog festivala, i poznati izvođači koji na njemu učestvuju su svojevrsni ambasadori našeg grada i zemlje u svetu“, ističe Popović.

U prilog značaju Beer Festa za turizam grada govori i činjenica da će ove godine ekipa Travel XP kanala snimati emisiju o Beogradu upravo u vreme održavanja ovog festivala, kako bi zabeležili jedinstvenu atmosferu i broj posetilaca. Travel XP je deo kablovskih sistema na skoro svim kontinentima, tako da će najlepše putopisne slike Beograda obići ceo svet.

Beogradski festival piva bio je i deo karavana koji Turistička organizacija Beograda ove godine do sada organizovala u gradovima regiona, gde je kroz različite muzičke nastupe najavljena ova manifestacija. (TOB)