Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Beograd u bolivudskoj verziji filma „Nedodirljivi“
Beograd u bolivudskoj verziji filma "Nedodirljivi"
Snimanje filma "Oopiri" (foto: clockworkfilm.net)

Beograd u bolivudskoj verziji filma „Nedodirljivi“

U rimejku francuskog filma „Nedodirljivi“, bolivudskom blokbasteru „Oopiri“, može da se vidi i… Beograd!

Snimanje u Beogradu prošle godine u julu trajalo je 20 dana, a velika filmska ekipa (samo iz Indije bilo je više od 80 članova) privlačila je pažnju mnogih Beograđana, koji su pratili vratolomije kaskadera po ulicama glavnog grada.

Film potpisuje indijska kuća „PVP“, dok je izvršnu produkciju sa srpske strane vodio „Clockwork Production“. Bolivudski film se trenutno prikazuje u više od 1.000 indijskih bioskopa i za tri nedelje videlo ga je više od 3,5 miliona gledalaca, saopštili su srpski producenti.

U znak zahvalnosti, indijska produkcijska kuća PVP films napravila je montažu scena snimanih u glavnom gradu Srbije sa porukom „Beograde, hvala na ljubavi i podršci“.

https://youtu.be/GQoRqrCrJAM

Beograd – idealan za snimanje filmova?!

Izvršni direktor „Clockwork“ produkcije Alek Conić ističe da veliki uspeh filma „Oopri“ stavlja Beograd na mapu gradova pogodnih za snimanje filmova i pruža šansu gradu da od filmske industrije počne da zarađuje milione, poput nekih drugih gradova u okruženju.

– Snimanje prvog bolivudskog filma u Srbiji za nas je predstavljalo izuzetnu čast. Pokazali smo da imamo filmske stručnjake koji rame uz rame mogu da rade sa najvećim svetskim produkcijama, na šta sam jako ponosan. Grad Beograd i sve gradske službe izašle su u susret svim zahtevima snimanja u najkraćem roku, a naši sugrađani pokazali gostoprimstvo i veliku toleranciju – naglasio je Conić.

Conić smatra da film „Oopri“ otvara vrata i za druge indijske produkcije.

– Ako se u Bugarskoj godišnje snimi između 30 i 40 velikih filmova, ne postoji razlog da se u Srbiji ne snimi makar 10 – kaže izvršni direktor „Clockwork“ produkcije i dodaje da Češka od stranih filmskih produkcija godišnje inkasira i do 270 miliona evra.

Film „Oopri“ je prvo ostvarenje indijske produkcije koje je snimano u Srbiji.

U glavnim ulogama su indijske zvezde Akineni Nagarjuna i Karti Sivakumar, ili kako kažu producenti „indijski Harison Ford i Tom Kruz“.

Radnja prati život milijardera vezanog za invalidska kolica, kome dolazi novi staratelj da brine o njemu, njihove različite poglede na svet i prijateljstvo koje se rađa između dvojice naizgled nespojivih ljudi. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.