Naslovna » BG svaštara » Tech Radar » B&O Beoplay H7 – za istančano uho!
Beoplay-h7

B&O Beoplay H7 – za istančano uho!

Iz aktuelne ponude atraktivnih bežičnih slušalica na tržištu posebno se izdvaja desetak premium modela, među kojima i slušalice oznake Beoplay H7 koje potpisuje B&O.

Bežične slušalice već neko vreme predstavljaju apsolutni hit u svetu, a kako su pojedini proizvođači krenuli sa dizajniranjem profesionalnih rešenja, tako su one postale zanimljive i naprednijim korisnicima tj. audiofilima, video i muzičkim editorima i ljubiteljima multimedije poslednje generacije.

Apple, kao i drugi vodeći proizvođači mobilnih uređaja definitivno će 3.5 mm ulaz poslati u penziju vrlo brzo i time na velika vrata uvesti bežične slušalice u svakodnevnu upotrebu – sve je pitanje samo trenutka. Iznad svega, istraživanja pokazuju kako korisnici vole bežične slušalice jer im pružaju maksimalnu slobodu u pokretu, čine ih fleksibilnijim i nude dosta dodatnih mogućnosti koje ne prate žična rešenja, kao što je paralelna interakcija sa više izvora signala.

Beoplay H7 koje potpisuje B&O, ne samo da odlično zvuče i moćno izgledaju, već i savršeno leže na ušnim školjkama i maksimalno jednostavno se održavaju. Sa ovim slušalicama B&O je zapravo želeo da zadovolji potrebe kako najzahtevnijih potrošača, tako i istančanih audiofila i kako stvari stoje u tome je uspeo. Pogledajmo zajedno po čemu se ove slušalice razlikuju od ostalih i zašto su ozbiljni muzičari H7 slušalice proglasili posebnim…

Već na prvi pogled vidi se da su Beoplay H7 slušalice zaista nešto posebno – moderan, a elegantan dizajn, upotreba prirodnih materijala i besprekorna finalna izrada ostavljaju utisak perfekcije i jedinstvenosti. I zaista spoj aluminijuma, kože i odabranog hardvera čine ove slušalice jednim od najboljih na svetu (sigurno u top 5) i definitivno najpoželjnijih za uši. Beoplay H7 slušalice gotovo savršeno leže na ušnim školjkama  i što je jako važno ne vrše prevelik pritisak na iste zbog čega se mogu nositi po ceo dan, bez bilo kakvih bojazni od oštećenja, odnosno iritacija kože i ušnog dela glave. Rajf na njima je solidnog opterećenja, a to u praksi znači da Beoplay H8 slušalice teško da mogu da padnu sa glave. Pod prstima svaki deo slušalica izgleda sjajno realizovan – finalna izrada je takva da se odmah stiče utisak da je reč o premium, premium klasi slušalica koje prosto zovu da se stave na uši. Izrada i dizajn koji oduzimaju dah – to je njihova prva posebnost.

Očekivano kvalitet zvuka koji donose Beoplay H7 slušalice je iznad svakog proseka, zapravo zvuk je fantastičan i to potvrđuju aposlutno svi audio/multimedijalni testovi. Svi tonovi su savršeno/besprekorno reprodukovani, dok je bas moćan i prodoran. Zapravo, pojedinim slušaocima bas će neko vreme delovati kao osrednji, ali to je samo zato što nisu imali previše iskustva sa profesionalnim slušalicama. Cela tajna savršenog zvuka Beoplay H7 slušalica krije se u idealno izbalansiranom hardveru i upotrebi prirodnih materijala zbog kojih zvuk i deluje kao da je uzet iz prirode. Upravo zbog toga H7 slušalice mogu da koriste ne samo pasionirani ljubitelji zvuka, audiofili i ljubitelji multimedije poslednje generacije, već i video editori, montažeri i svi kojima je potrebno da zvuk bude čist i bez bilo kakvih distorzija. Ove slušalice su se odlično pokazale i kada je reč o gejmingu, odnosno u većini popularnih naslova bile su bolje od takozvanih profi gejming slušačica. Savršen zvuk = druga prednost!

Hardverska celina je svakako treća prednost H7 slušalica i to ne slučajno. B&O dizajneri su se opasno potrudili da ove slušalice u svakom smislu dovedu do savršenstva pa i po pitanju elektronike koja ih krasi. Većina komponenti dolazi iz samih pogona B&O-a, dok jedan manji deo stiže od partnera sa kojima ova kompanija godinama sarađuje. Rajf i kožni delovi se ručno prave i to daje jedan mnogo viši nivo ovim slušalicama. Kako su H7 slušalice bežine tako imaju implementiran Bluetooth adapter poslednje generacije preko koga komuniciraju sa najrazličitijim izvorima zvuka (mobilnim telefonima, tabletima, računarima…). Tu je i baterija odlične autonomije, kao i kontrolni deo izveden tako da se njime maksimalno jednostavno upravlja. Dovoljno je desetak minuta druženja sa ovim slušalicama i apsolutno svakom nosiocu/korisniku biće jasno kako da kontroliše sve funkcije slušalica.

Još jedna od ogromnih prednosti Beoplay H7 slušalica je i prateća aplikacija koja se potpuno bežično može preuzeti sa oficijalnog portala proizvođača ili sa internet prodavnica podržanih platformi (Google, Apple i Microsoft). Sama aplikacija je grafički veoma jednostavno rešena, tj. izvedena je tako da korisniku sve funkcije budu odmah na dohvat ruke. Aplikacija ima i mogućnost potpune kontrole nad Bluetooth adapterom tako da do prekida ili gubitka signala teško da može da dođe. U osnovi preko aplikacije je moguće veoma detaljno i komforno kontrolisati H7 slušalice što u neku ruku treba da bude u gro planu svim proizvođačima bežičnih slušalica.

Zaključak o Beoplay H7 slušalicama je kristalno jasan – ovo su odlične slušalice koje gotovo da nemaju ni jednu jedinu manu. Izrada im je savršena, zvuk očaravajući, a održavanje jednostavno – šta više jedan napredan korisnik može da poželi. Upotreba prirodnih materijala je pun pogodak, kao i činjenica da H7 slušalice koriste najbolju moguću elektorniku koja je najvećim delom i zaslužna za njihov kristalno čist zvuk i lepo izbalansiran bas. Da sve bude na nivou tu je i kvalitetan prateći paket dodataka, ali i više nego korektna cena po kojoj se mogu nabaviti na domaćem tržištu.

Cena (sa PDV-om): 35.300 RSD

Kontakt: iStyle

Uređuje: DuB volonteri