Naslovna » Izlasci » DKSG: Nova sezona i bogat program

DKSG: Nova sezona i bogat program

U četvrtak, 1. septembra, novu sezonu i novu školsku godinu DKSG počinje uzbudljivim programom.

Od 17.00 na Platou ispred Kluba-knjižare Magistrala biće održan drugi Vintage vašar, a od 19.00 u Magistrali biće održana razmena knjiga i dobrotvorna akcija za Svratište.

Centar za promociju nauke predstaviće časopis „Elementi“ od 19.00 u Maloj sali DKSG, dok će u holu Biblioteke biti priređena izložba „Čarls Dikens“. Još jedna višečasovna noć filmskih trejlera biće održana u Amfiteatru od 21.00 do ponoći.

Vintage vašar i razmena knjiga

Na drugom Vintage vašaru Domu kulture „Studentski grad“ biće izložene zaboravljene, dugo neupotrebljavane stvarčice kao što su pročitane knjige, odslušani diskovi, prevaziđene narukvice, pretenciozne ešarpe, ljupke minđuše, zaturene kutijice, izbledeli sudići, duge suknje, kratke pantalone, sašivene tašne, odšivene bluze…

Treća razmenu knjiga simbolično će biti organizovana na prvi dan škole. Sve je više članova društva Magistralaca (tihih knjigoljubaca), a i knjige se poklanjaju. Opet će knjige koje preostanu biti prodavane narednih dana u Magistrali, a svi koji su do sada u ovoj akciji učestvovali dobili su zajedničku zahvalnicu od Svratišta koju će videti prvog septembra na zidu Magistrale!

Vintage razmena (foto: Jovan Nedeljkov)
Vintage razmena (foto: Jovan Nedeljkov)

CPN predstavlja „Elemente“

„Elementi“ su prvi domaći, ilustrovani, naučnopopularni časopis koji izdaje Centar za promociju nauke. U letnjem broju obrađen je temat o poreklu čoveka i misteriji iščezavanja svih njegovih najbližih srodnika. Tu je i priča o planeti šećera, studija o verovatnoći u svakodnevnom životu, fenomen čitanja u sebi, astronomija Edgara Alana Poa…

Mondo Bizar: Noć filmskih trejlera

Noć trejlera je višečasovna audiovizuelna ekstravaganca koja će vas odvesti u vreme prljavih, zadimljenih ponoćnih bioskopa u kojima su beskrajni maratoni jeftinih filmova sumnjivog kvaliteta i moralnih vrednosti zabavljali, zgražavali i šokirali publiku, pomerajući granice pristojnosti i ukusa.

Neretko interesantniji od samih filmova koje su najavljivali, trejleri su postali autonomna forma, esencijalni za komercijalni uspeh filma na sve zasićenijem bioskopskom tržištu, gde su granice između pornografije i mejnstrima bivale sve poroznije.

Gledaćemo sate i sate najboljih, najbizarnijih, našokantnijih i najsmešnijih trejlera iz celog sveta. Samuraji, čudovišta, akcioni heroji, vanzemaljski osvajači, gangsteri, ubice, kung fu majstori, prostitutke, bajkeri, veštice, demoni, pobesnele životinje, prirodne i natprirodne katastrofe iz filmova u kojima je sve dozvoljeno.

Izložba „Čarls Dikens“

Najpoznatiji pripovedač viktorijanskog doba i najznačajniji engleski romanopisac XIX veka. Njegov neprolazni realizam bio je uzor mnogim piscima, sve do današnjih dana.

Od „Olivera Tvista“ do „Velikih očekivanja“ – njegovi upečatljivi likovi zaokupljaju našu pažnju.

Autor izložbe je Rastko Marković. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.