Naslovna » BG servis » Do maja 2017. pristupi stanici „Prokop“
Pristupi stanici "Prokop"

Do maja 2017. pristupi stanici „Prokop“

Izgradnja pristupne saobraćajnice do železničke stanice „Prokop“ trajaće do maja 2017. godine, a vrednost ugovorenih radova je 380 miliona RSD.

Nadležni u gradskoj vladi potpisali su ugovor za izgradnju saobraćajnice sa infrastrukturom i mostovskom konstrukcijom za pristup železničkoj stanici „Prokop“ sa grupom izvođača koju predvodi „Strabag“.

Čim budu pribavljene neophodne bankarske garancije i odgovarajuće polise osiguranja radovi mogu da počnu.

Radovima će se povezati gornji trg stanice sa postojećom saobraćajnom mrežom i javnim gradskim prevozom. Tom saobraćajnicom predviđen je prolazak linija gradskog prevoza koje će omogućiti vezu javnog saobraćaja sa svim delovima grada. Ona će omogućiti i pristup novoj glavnoj železničkoj stanici u Beogradu i predstavljaće deo unapređenja funkcije prijema i otpreme putnika prema normama i standardima.

Projektom je predviđena saobraćajnica sa infrastrukturom sa po dve kolovozne trake dužine oko 770 metara i razdelnim pojasom, sa obostranim pešačkim stazama, osim na delu uključenja u Bulevar kneza Aleksandra, gde su trotoari sa jedne strane.

Biće izgrađen i most dužine 145 metara sa pet raspona i potpornim zidovima; gradiće se i 1.500 metara kanalizacione mreže, oko 560 metara vodovoda, 26 parking mesta i dva stajališta javnog prevoza. Ulica Dragana Mancea biće rekonstruisana u dužini od 160 metara. U smeru od Bulevara kneza Aleksandra ka železničkoj stanici „Prokop“ biće izgrađena pešačko-biciklistička staza u dužini od 200 metara i širine tri metra.

Osim izrade potpornih zidova i mostovske konstrukcije značajan deo predstavlja i uređenje saobraćajnog prolaza ispod Bulevara kneza Aleksandra, kojim će se prilaziti železničkoj stanici.

Radovi počinju u narednih mesec dana. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.