Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Doček: Naši najbolji olimpijci u Beogradu

Doček: Naši najbolji olimpijci u Beogradu

Ispred Doma Narodne skupštine naši najbolji olimpijci slavili su osvojene medalje sa Beograđanima i gostima prestonice.

Više hiljada navijača klicalo je srpskim osvajačima medalja sa upravo završenih Letnjih olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

Osvajač prve medalje za Srbiju u Riju, zlatni rvač Davor Štefanek istakao je da je ispunio obećanje dato navijačima pre dve godine, i najavio učešće na Olimpijskim igrama, 2020. u Tokiju.

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Živko Gocić je poručio da je ponosan što je mogao da bude kapiten reprezentacije koja se okitila zlatnom medaljom na Olimpijskim igrama, jedine koja im je nedostajala u bogatoj riznici.

Selektor košarkaške muške selekcije Aleksandar Đorđević je podsetio da je kao aktivan igrač bio na istom mestu pre 20 godina, ali da je večeras još ponosniji. „Veliko hvala eliti srpskog sporta, koja igra za mladost Srbije“, istakao je Đorđević, čija je ekipa osvojila srebrnu medalju.

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Zoran Terzić dodao je da su sve vreme osećali ogromnu podršku koja je stizala od navijača iz Srbije.

– Medalja je bila naša želja, ali ovo je naš san. Hvala vam što smo dosanjali naše snove – istakao je Terzić, dok je kapiten bronzanih košarkašica Milica Dabović zahvalila svima što su bili šesti igrač i vetar u leđa u ključnim trenucima.

Velikom broju okuljenih građana su se obratili i srebrni veslači iz Rija, Marko Tomićević i Milenko Zorić, kao i tekvondistkinja Tijana Bogdanović. Na kraju velikog slavlja, srpski olimpijci su otpevali himnu „Bože pravde“ i navijačku pesmu „Igraj i pobedi“. (Beoinfo)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.