Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Dorćol Platz: Hip hop – rege veče 2. septembra

Dorćol Platz: Hip hop – rege veče 2. septembra

Novi alternatnativni kulturni prostor Dorćol Platz domaćin je u petak 2. septembra hip hop i rege umetnicima. Glavni gost je kanadski hip hoper Unknown Mizery, domaću podršku pružiće Hornsman Coyote, Crossroad 25 i Lord Kastro, a kao specijalni gost nastupiće King Calypso Selectah.

Veliko „Hip Hop & Reggae Music“ veče počinje u 22 časa i traje do 2 časa posle ponoći.

Karte se prodaju na ulazu, po ceni od 200 dinara.

Unknown Mizery je hip hop umetnik, koji dolazi iz Toronta. Svojim neprikosnovenim talentom stekao je reputaciju ne samo u Kanadi, već i širom sveta. Član underground sastava Babylon Warchild, kao solo izvođač, sarađivao je i nastupao sa velikim brojem izvođača, među kojima su Arkeologist, Poor Man Militia, Logical Ethix, Bahamadia, Raekwon, Brother Ali, Dead Prez, Pharaoh Monch i drugi. Izdao je četiri zapažena albuma, „The Devil’s Pie On God’s Plate“, „Godzillionaire Status“, „Busking In Bombay“ i „It Will Fall“. Unknown Mizery je jedan od osnivača organizacije Stolen From Africa, koja se bavi razvojem kulture i obrazovanjem mladih u zajednicama koje su pogođene siromaštvom. Među izvođačima koji su podržali projekat su Protoje, Jah 9, KRS One, Kendrick Lamar i drugi.

Hornsman Coyote, srpski reggae/dub muzičar već 20 godina je poznat na domaćoj sceni, a možda najpoznatiji kao osnivač hard core reggae benda Eyesburn. Od početka karijere Kojot je svirao u bendovima različitih žanrova, kao što su Del Arno Band, Sunshine, Dead Ideas, Shappa, itd. Sa Eyesburn-om, Kojot izdaje sedam studijskih albuma. Nakon ponovnog okupljanja, 2013. grupa izdaje i album „Reality Check“. Krajem prve decenije dvehiljaditih, Kojot izdaje svoj prvi solo album „What next ?!“. Album je promovisao na festivalu Exit i brojnim koncertima. Svoj drugi solo album, “Self Defend You”, izdao je 2010. godine, za poljsku izdavačku kuću Karrot Kommando.

Lord Kastro je niški MC, jedinstveni predstavnik underground old school zvuka, koji svoje rime pravi na romskom jeziku. Iza sebe ima već dva studijska albuma, mnogobrojne nastupe i učešća na zajedničkom radu sa brojnim underground izvođačima. Album „Đelem Đelem“ posvećen je niškom kompozitoru i pevaču Šabanu Bajramoviću, a govori o diskriminaciji i rasizmu, kao problemima sa kojima se Romi svakodnevno suočavaju.

Crossroad 25. Nenad Jeftić (Shonsi Ras) je producent iz Beograda.  Muzika koju radi je kombinacija različitih muzičkih stilova, a najzastupljeniji su trip hop i rap. Kao producent i bitmejker sarađivao sa mnogim domaćim i inostranim imenima, a neka od njih su: Shef Sale BS, Shkabo BS, Hornsman Coyote, Jahykah, Babylon War Child…

King Calypso Selectah je jedan od najstarijih domaćih predstavnika rege zvuka . Za njega kažu da „u svojim setovima vrti roots reggae, modern reggae, ragga, dancehall i jungle, uvek se trudi da na žurkama što više zabavi ljude i po svaku cenu ih natera da igraju.“

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković